Mestská časť Rača sa pokúša dopátrať archívnych výtlačkov Račianskeho mesačníka. Nemáte náhodou nejaké výtlačky?

Račiansky mesačník vychádzal podľa pamätníkov v rokoch 1990 až 1997. Mestskej časti Rača sa napríklad podarilo z Antikvariátu u Slimáka Imricha Bajmóczyho získať niekoľko výtlačkov ročníka 1996, pátra ale i po ďalších výtlačkoch. Všetky získané archívne výtlačky mestská časť naskenuje a sprístupni ich grátis verejnosti v elektronickej podobe na webe Raca.sk.

„Snažíme sa dať dokopy staré čísla Račianskeho mesačníka, aby sme ich mohli naskenovať a urobiť verejne prístupné. Ak máte doma niekde na povale alebo v pivnici čísla z rokov 1990-1997, dajte vedieť. Sú dve možnosti – zapožičať nám ich pre naskenovanie alebo ich kľudne aj odkúpim. Tak ako sa podarilo získať čísla z rokov 1995 a 1996 (chýba však december 1996 a január 1995 – či ale vyšli nie je jasné) z Antikvariátu u Slimáka na Detvianskej ulici za 1€/ročník. V princípe nie je ani jasné, kedy noviny presne vychádzali, pamätám si však, že vyšli napr. v roku 1992. Pomôžte nám vytvoriť celý archív aj pre ďalšie generácie,“ zdôveril sa na sociálnej sieti starosta Rače Mgr. Michal Drotován.

Ak máte staré čísla Račianskeho mesačníka – kľudne napíšte aj priamo starostovi na email michal.drotovan@raca.sk, alebo zatelefonujte na číslo 02/49 11 24 81.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu