7.2 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

V kinách nás čaká Zatmenie s poriadne drsným Jánom Jackuliakom

Najčítanejšie

Od českých filmov čaká návštevník kina väčšinou hrejivý humor, prípadne bláznivé výčiny bizarných postavičiek, alebo zrejme najpopulárnejšie romantické prekonávanie prekážok v ceste za láskou.

Film Zatmenie, ktorý príde do kín vo štvrtok 9. marca, sľubuje čosi celkom iné. Troch mužov, ktorí si v ňom doslova skrížia cesty, môže vyjsť vzájomný stret pekne draho… Pôjde aj o život, no publikum sa bude zabávať!

Konverzačný triler s nádychom cynickej komédie – tak označujú tvorcovia svoju novinku, v ktorej zohráva dôležitú úlohu jediná autonehoda. Pre žiadneho jej účastníka nie je fatálna, možno preto k nej nikto nevolá políciu.

V nepríjemnej situácii sa na pozadí temnej lesnej kulisy odhaľujú charaktery všetkých zúčastnených. Grázel, filozof a lovec. Začína sa stmievať a traja muži rozpumpujú na hrane zimy mrazivú drámu, ktorá ukáže svetu tú najchladnejšiu možnú tvár.

V úlohe nekompromisného lovca sa vo filme objavuje slovenský herec Ján Jackuliak. Diváci ho poznajú zo seriálov Za sklom, Nový život či Hniezdo, ale aj z filmov Kandidát, Amnestie či Jozef Mak.

Na nakrúcanie svojho najnovšieho filmu spomína s radosťou: „V mojej kariére je Zatmenie ako také na prvom mieste. Ľudia, nálada, koncentrovanosť, celkovo úžasný a niečím veľmi zaujímavý, a hlavne iný projekt. Zážitkov je toľko, že je to na nový scenár!“

Okrem Jackuliaka sa v hlavných úlohách objavujú jeho českí kolegovia. Grázla stvárňuje Jakub Štáfek, známy zo seriálov Specialisté či Vyšehrad. Ako filozof sa predstaví Jan Zadražil, ktorý zažiaril takisto v seriálových Specialistoch, ale aj vo filmoch Vy nám taky, šéfe či Labyrint.

Ich ženskými náprotivkami budú Tereza Švejdová, jedna z hlavných predstaviteliek seriálu Cyril a Metod – Apoštoli Slovanov, a Ana Kadeřávková, slovenskému publiku známa z úspešných komédií Šťastný nový rok, Šťastný nový rok 2: Dobro došli a Známi neznámi.

Snímku Zatmenie režíroval Petr Kubík, ktorý si uznanie publika získal akčnou rozprávkou Princezná zakliata v čase a jej pokračovaním, ale aj road movie s názvom Montenegro. Jeho komediálny konverzačný triler prinesie do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne