16.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Elektronika, divoké gitary aj folk. Neúnavní progresivisti Longital sú opäť na turné

Najčítanejšie

Na jeseň minulého roka vydala slovenská kapela Longital svoj dvanásty štúdiový album Dočista, ktorým potvrdzuje povesť jedného z najkomplexnejších a najzaujímavejších zoskupení na domácej scéne v posledných dvoch dekádach. Od 20. apríla Longital opäť vyrážajú na cesty a v kalendári majú zatiaľ sedemnásť koncertov s anglickým producentom Andrejom Bakom.

Hudobní publicisti pri Dočista skloňujú návrat k elektronike, chvália silné gitarové motívy a pridali aj nomináciu na folkový album roka v Rádiohlavách, ktoré každoročne udeľuje Rádio_FM. Žánrová nezaraditeľnosť a ako píšu české Lidovky, “povesť neúnavných progresivistov”, sprevádzajú Longital po celú ich kariéru.

Presvedčiť sa o tom budú môcť návštevníci najbližších koncertov. Nové skladby s Longital zahrá aj londýnsky producent Andrej Bako, ktorý na album Dočista prispel minimalistickou modulárnou elektronikou.

“V čase bez koncertov nám občas prebleskne v mysli, že aký je to život na turné, keď kvôli dvom hodinám na pódiu strávime jeden až dva dni a precestujeme desiatky aj stovky kilometrov, hľadáme dobré jedlo, strážime si spánok a ladíme čas a výdaj energie tak, aby sa na pódiu mohol udiať zázrak hudby. Párkrát do roka sa to podarí a práve kvôli tomuto živému okamihu to robíme. Pokúsime sa oňho opäť na najbližších koncertoch,” pozývajú Longital.

LONGITAL feat. Andrej Bako (UK) | Dočista Tour 2023
~
20.04. Brezno, Bombura
21.04. Prešov, Christiania
22.04. Humenné, History Art & Music Club
~
12.05. Trnava, Malý Berlín
28.05. Frýdek-Místek, Zahrada u Sv. Jana
~
03.06. Nový Jičín, Hückelovy viky
09.06. Nové Mesto n.V., Blue Note
10.06. Ostrov pri Piešťanoch, Ostrovské cepy festival
16.06. Levice, Synagóga 17:00
16.06. Banská Štiavnica, Art Café 21:00
17.06. Rožňava, KC Kláštor
24.06. Opava, Slunovrat Festival
~
06.07. Praha, Jazz Dock
08.07. Boskovice Festival
19.07. Žilina, Synagóga
27.07. Bratislava, Pink Whale + Zapaska (UA)
28.07. Uherské Hradiště, Letní Filmová Škola Festival

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne