5.6 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Známu komičku Evelyn a web bulvárneho denníka Nový Čas zneužila firma, ktorá predáva prípravok Keto Diet

Najčítanejšie

V posledných dňoch sa na viacerých slovenských weboch zobrazuje bannerová reklama na reklamnej platforme Google, ktorá zobrazuje fotografiu a informáciu o chudnutí komičky a moderátorky Evelyn. Reklamný banner odkazuje na stránku, ktorá sa dizajnom a logom snaží navodiť dojem, že ide o oficiálny web bulvárneho denníka Nový Čas, v skutočnosti je ale stránka falošná a jej cieľom je predať prípravok Keto Diet.

na rôznych slovenských weboch sa zobrazuje takáto bannerová reklama (repro foto)

Stránka obsahuje vymyslený článok v ktorom sa Eva Kramerová, známa pod pseudonymom Evelyn zdôverila čitateľom: „Faktom je, že som celej krajine povedala, že som schudla pomocou Keto Diet. Tieto kapsule mi odporučil kamarát, ktorý povedal, že s týmito kapsulami rýchlo schudnem a očistím telo od toxínov. Spočiatku som tomu veľmi neverila, ale po mesiaci som bola nadšená výsledkom: Schudla som 11 kg! Okrem toho sa cítim lepšie a celkovo šťastne. Predstavte si, že zmizlo dokonca aj akné, ktoré ma roky trápilo. Stačí vypiť 1 kapsulu dvakrát denne a je to!“

Vo vymyslenom článku sa nachádza i hodnotenie produktu Keto Diet od dietológa Patrika Bukovského, ktorého identita je vymyslená, a fotografia zobrazuje v skutočnosti lekára s iným menom z Bieloruska.

Portál hoax.sk upozorňuje, že v minulosti boli obeťami podvodu aj speváčky Katarína Knechtová, či Katka Koščová. „Keto Diet prípravok už prezentovali mnohé iné osobnosti a pritom sami o tom ani netušili. Podávanie trestných oznámení nepomáha. Podvodné stránky k nám neustále prenikajú na zahraničných doménach a tak nikto reálne nemusí vstúpiť na územie Slovenska. O predaj sa skrátka už niekto postará cez rôzne iné kanály,“ upozorňuje portál hoax.sk.

cielom podvodu je predaj produktu Keto Diet (repro foto)
Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne