7.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Takmer tri desiatky cyklistov a kolobežkárov bolo na Tyršovom nábreží pod vplyvom alkoholu

Najčítanejšie

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V počas uplynulého víkendu dohliadali v rámci výkonu služby nielen na bezpečnosť návštevníkov, ale aj na plynulosť cestnej premávky v blízkosti Tyršovho nábrežia v Bratislave, kde sa konalo kultúrne podujatie.

Od piatka (05.05.2023) do soboty (06.05.2023) sa v rámci služby zamerali na odchádzajúcich kolobežkárov ako aj cyklistov, pričom realizovali kontroly zamerané na požívanie alkoholu. Za uvedené obdobie zaznamenali celkovo 27 prípadov, kedy cyklisti a kolobežkári jazdili pod vplyvom alkoholu, pričom z uvedeného počtu v celkovo 12 prípadoch bola nameraná hodnota nad jedno promile a osoby budú riešené v správnom konaní.

„Rekordérovi“ bola nameraná hodnota 0,92 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 1,92 promile a z medicínskeho hľadiska stav strednej opilosti.

V 15 prípadoch bola nameraná hodnota alkoholu do jedného promile, pričom v týchto prípadoch boli osoby riešené uložením blokovej pokuty priamo na mieste. Z uvedeného počtu bolo celkovo 25 prípadov zistených u kolobežkárov, v dvoch prípadoch sa jednalo o cyklistov.

V tejto súvislosti apelujeme nielen na cyklistov a kolobežkárov, ale na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, neohrozovali seba ani iných a hlavne nejazdili pod vplyvom alkoholu.

Zdroj: Polícia SR – Bratislavský kraj

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne