6.5 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Vďaka policajtom z krajskej kriminálky skončil ďalší „obchodník“ s drogami za mrežami

Najčítanejšie

„Policajti bratislavskej krajskej kriminálky prekazili drogový biznis mladého muža, ktorý na viacerých miestach v hlavnom meste Slovenska prechovával a predával omamné a psychotropné látky koncovým užívateľom.

Obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi čelí 28-ročný Andrej K. z okresu Tvrdošín.

Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie obvinený predával koncovým užívateľom po predchádzajúcej telefonickej komunikácii a komunikácii prostredníctvom mobilných aplikácii, na rôznych miestach v Bratislave omamné a psychotropné látky – najmä cannabis.

Policajti krajskej kriminálky na základe operatívno pátracej činnosti a výsledkov vyšetrovania zabezpečili dostatok informácií, na základe ktorých v priebehu dňa 10.05.2023 menovaného v rámci policajnej akcie „KING“ v súčinnosti s policajtmi pohotovostného policajného útvaru Bratislava a Trenčín ako aj so psovodmi na vyhľadávanie drog Kriminálneho úradu Finančnej správy, zadržali pred jedným z obytných domov na Bajkalskej ulici v Bratislave.

Následne na základe príkazu sudcu okresného súdu v Bratislave II vykonali viacero domových prehliadok, ako aj prehliadok nebytových priestorov. V rámci nich bola zaistená zelená sušená rastlina o celkovej hmotnosti 4879 g, ktorá bola podrobená expertíznemu skúmaniu.

Na základe výsledkov skúmania bolo preukázané že zaistené množstvo zodpovedá celkovo 9.758 obvyklým jednorazovým dávkam drogy v celkovej hodnote takmer 25.000 ,- Eur. V rámci prehliadok boli okrem omamných látok zaistené aj ďalšie dôkazy ako aj osobné motorové vozidlo zn. Volkswagen Arteon.

Po vykonaní potrebných úkonov bol obvinený muž umiestnený v cele policajného zaistenia, pričom zo strany vyšetrovateľa bol spracovaný aj podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému v zmysle zákona trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov“.

Pozrite si video zo zásahu > TU

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne