1.8 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Začína sa výstavba novej materskej školy „Tramín“ v Rači

Najčítanejšie

Na Kadnárovej ulici v Rači v priestore po bývalej vinárni Tramín vznikne nová materská škola. Stavba má byť hotová do februára 2024, do 10 mesiacov a celková hodnota zákazky, ktorú získala vo verejnom obstarávaní Kami Profi je 2,174 milióna Eur.

„Na škôlke Kadnárova sa maká o sto šesť. Kami Profit sa rozbehol naplno. Pôjde o prvú novostavbu škôlky v Krasňanoch po viac ako 50 rokoch. Takže je to pre mňa aj celý náš tím veľká vec. Už sa teším na deň, keď tam budeme vítať prvých škôlkarov. Stavebné práce aj vznik škôlky budete môcť sledovať priamo z ulice. Držte nám palce!,“ uviedol starosta Rače, Michal Drotován.

Táto stavebná firma realizovala i rekonštrukciu základnej školy na Plickovej ulici v Rači, alebo základnú školu v Záhorskej Bystrici. „Víťazom verejného obstarávania sa stala firma KAMI PROFIT, ktorá už realizovala rekonštrukciu základnej školy Plickova v Rači, aj základnej školy v Záhorskej Bystrici. Keďže osobne poznám obe stavby, rád konštatujem, že ide o kvalitne zrealizované diela. Napokon, môžete sa ísť presvedčiť na vlastné oči. Škola v Záhorskej Bystrici je otvorená od jesene 2022, Plickova bude otvorená v septembri tohto roku. Pevne verím, že rovnako kvalitne bude zrealizovaná aj materská škola v Krasňanoch,“ uviedol poslanec mestskej časti Rača, Michal Feik.

„Projekt mal byť pôvodne financovaný z eurofondov, avšak z dôvodu neskorého nadobudnutia právoplatnosti stavebného povolenia sa mestská časť Rača už nemohla uchádzať o finančné prostriedky z Integrovaného regionálneho operačného programu. Preto sme na zasadnutí Miestneho zastupiteľstva 14.2.2023 schválili úver vo výške 1,5 milióna. Zvyšok bude financovať mestská časť z vlastných prostriedkov. Takže financovanie projektu je zabezpečené. (…) Rád by som sa poďakoval všetkým zamestnancom miestneho úradu v Rači, ktorí sa podieľali na príprave tohto projektu,“ doplnil Michal Feik.

stavebné práce už začali (zdroj foto: FB/Michal Drotován)
Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne