7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

ZŠ a MŠ J. A. Komenského na Hubeného ulici v Rači začala nahrávať podcasty

Najčítanejšie

Po tom čo škola vstúpila v septembri 2022 do nového školského roku s novým logom a novom sviežou vizuálnou identitou začala od februára 2023 komunikovať aj prostredníctvom podcastov, neviazanou a sviežou formou.

Podcast má s veľkou pravdepodobnosťou motivovať deti k tvorivými mysleniu a k prirodzenému záujmu o vzdelávanie. Zároveň je novým komunikačným kanálom a tvorí primárne interné a sekundárne, externé PR.

Pomáha spoluvytvárať vzťahy medzi pedagógmi a žiakmi a zároveň informuje verejnosť a rodičov detí o aktivitách a spôsobe vzdelávania na tejto škole.

Sociálne siete, ale i podcasty sa stali pevnou súčasťou našich životov a je preto dobré že škola a jej zamestnanci myslia progresívne. Súčasťou výuky na tejto škole je i téma kritického myslenia a pohľadu na médiá, ktorý je dnes kľúčový pri selekcii informácií, ktoré nás každodenne obklopujú.

„Ako škola chceme, aby sa verejnosť z každej interakcie s nami odchádzala s dobrými pocitmi. A k tomu má slúžiť aj naša nová vizuálna identita. Budete ju môcť pozorovať či už v priestoroch školy, alebo v našej listovej či elektronickej komunikácii. Nielenže by výstupom tohto projektu malo byť niečo výhradne oku lahodiace, ale aj niečo, čo našu komunikáciu sprehľadní,“ uviedla škola v septembri 2022 k zmene svojej vizuálnej identity.

Podcast, ktorý zatiaľ nemá názov, tvorcovia ho ešte vyberajú, bude sa možno Amosov podcast, alebo podcast Veľká prestávka? Relácie moderujú Oliver a Katka. Od 15. februára 2023 do 28. apríla nahrali štyri diely a vypočuť si ich môžete > tu 

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne