6 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Rača. Vinohradníctvo a história v dotyku Malých Karpát

Najčítanejšie

Michal Feik, poslanec mestskej časti Rača zverejnil video, v ktorom predstavil túto bratislavskú mestskú časť. Rača je krásna.

„Video pôvodne vzniklo ako propagácia mestskej časti Bratislava-Rača. S nápadom prišiel starosta Michal Drotován, ktorý bol na pracovnej ceste v Spojených štátoch amerických a premietal ho tamojším starostom. Tak som siahol zo svojho video archívu a poskladal som tri desiatky najzaujímavejších lokalít v katastri Rače. A to, čo chýbalo, som natočil dodatočne. Práve všetko kvitlo,“ uviedol pre Račiansky Večerník Michal Feik.

„Video som odvtedy ešte trochu doplnil o ďalšie aktuálne zábery. A postupom času budem točiť ďalšie a ďalšie lokality. Najviac mi chýbajú jesenné a zimné zábery. Možno raz vznikne dlhší film o Rači. Na týchto záberoch vidieť, aká je Rača krásna. Je to unikátna kombinácia prírodných scenérií, historickej architektúry aj urbanizmu. A tiež je to mestská časť kontrastov. Zvlášť ak porovnáte historické pamiatky so sídliskami Záhumenice či Komisárky,“ doplnil Michal Feik.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne