7.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Rendez v Rači oslavuje 130. výročie

Najčítanejšie

V nedeľu 21. mája sa začínajú oslavy 130. výročia Rendezu, ako miestni volajú časť Východné v bratislavskej mestskej časti Rača. Oslavy sa začnú svätou omšou za obyvateľov, vyvrcholia tanečnou zábavou a futbalovým turnajom.

Vstup na všetky podujatia je voľný. Podujatie spoluorganizujú Mestská časť Bratislava – Rača, poslanec za Rendez Dominik Vrba, Železničné múzeum SR a Račiansky muzeálny spolok.

„Písal sa rok 1893, kedy vznikol príkaz na výkup pozemkov za účelom vybudovania nákladnej stanice, depa pre lokomotívy a domčekov pre železničiarov. Môžeme teda hovoriť o tom, že je to rok, kedy vznikol Rendez. Keďže je to tento rok presne 130 rokov, rozhodol som sa pri tejto príležitosti zorganizovať malé podujatie, na ktorom to spoločne oslávime,“ uviedol Dominik Vrba.

V priestoroch Kultúrneho strediska Impulz sa uskutoční tiež výstava fotografií, predmetov či dokumentov o živote, kultúre, športe, tradíciách na Rendezi. Pozrite si kompletný program podujatia na plagáte (hore).

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne