8.2 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Petra Trill vydáva svoj debutový album

Najčítanejšie

RnB, soul, gospel, pop a klasika – všetky tieto žánre spája prvý hudobný počin slovenskej speváčky Petry Trill. Osem skladieb albumu Exit v angličtine z pera samotnej speváčky okrem jej veľkého hlasového registra ponúka aj výnimočný zážitok z klavírneho prejavu.

Petra Trill vydala prvý singel už v koncom januára minulého roka. K skladbe Magic boy nahrala aj videoklip, ktorý vznikol v produkčnej a režijnej spolupráci s Jurajom Lehutom a Erikom Holovkom. Jeho dej kopíroval príbeh skladby – dievčaťa, ktoré sa mstí bývalej láske za zlomené srdce.

Jednotlivých šesť scén sa odohralo v rôznych lokáciách v Bratislave a okolí, napríklad v Pistoriho paláci, Slovenskom rozhlase či v budove schátranej pôrodnice na Zochovej ulici. Druhá skladba, balada Thankful, pojednáva o pocite vďačnosti za život a láske k Bohu.

Práve gospelová hudba je žáner, ktorému sa Petra venovala viac než desať rokov. Spolu s kapelou koncertovali na podujatiach, festivaloch či súťažiach. Na významnej medzinárodnej gospelovej súťaži v Poľsku získali cenu GRAND PRIX.

„Gospel bol pre mňa tým najlepším odrazovým mostíkom. Naučil ma veľa o hlasovom prejave, ale aj o hĺbke textov, ktorým ja osobne prikladám veľký význam,“ hovorí speváčka Petra Trill.

Mix žánrov RnB, soulu, popu a gospelu dopĺňa klasická hudba vo forme klavírneho prejavu speváčky. Je totiž absolventkou Vysokej školy múzických umení v odbore Hra na klavíri. Spolu osem skladieb pojednáva o láske, šťastí, problémoch a vyrovnávaní sa s nimi. Všetky sú v angličtine a všetky sú autorské. Petra Trill stojí aj za melódiami a textami piesní.

Netradičná je aj fyzická podoba albumu. Ide o CD v obale formátu digipak, ktorý je ekologický a inovatívny. Krstným otcom albumu bude úspešný dirigent, spevák a inštrumentalista – Branislav Kostka.

Petra Trill sa popri štúdiu na konzervatóriu a vysokej škole v odbore Hra na klavíri venovala spevu, tvorbe aranžmánov a produkcii skladieb v gospelovej skupine. Od absolvovania vysokej školy nepretržite pracuje ako pedagóg klavírnej výučby a spevu na dvoch umeleckých školách. Posledné dva roky pracovala práve na skladbách albumu Exit.

Na samotnom krste, ktorý sa uskutoční 8.6.2023 budú piesne sprevadzané vokálnym prejavom spevákov pôsobiacich v bratislavskom Divadle Nová Scéna.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne