2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Belasí začnú letnú prípravu už 12. júna. V novej sezóne by mal mužstvo posilniť Kevin Wimmer

Najčítanejšie

Nová majstrovská sezóna 2023/24 slovenskej Fortunaligy sa začne o necelé dva mesiace, ale belasí po krátkom oddychu sa pustia opäť do tréningového plánu.

Úvodný zraz je na programe už 12. júna v Bratislave odkiaľ sa potom mužstvo presunie do tréningového centre X-BionicSphere v Šamoríne. O týždeň neskôr sa zúčastnia sústredenia v Rakúsku, ktoré potrvá až do 27. júna.

„V rámci letného sústredenia v Rakúsku belasí odohrajú aj dva prípravné zápasy a to proti rumunskému prvoligovému mužstvu FC Universitatea Kluž a aktuálnemu majstrovi Slovinska NK Olimpija Ľubľana. Po návrate zo sústredenia odohrá naše mužstvo ešte minimálne jeden zápas. Aktuálne je potvrdený zápas proti rumunskému FC Rapid Bukurešť, ktorý sa v uplynulej sezóne umiestnil na 5.mieste rumunskej najvyššej súťaže. Zápas je naplánovaný na 5. júla,“ uviedol ŠK Slovan na svojej stránke.

Štart novej najvyššej futbalovej Fortunaligy je potom naplánovaný na sobotu 29. júla. Medzitým sa ale dozvieme výsledky žrebov kvalifikácie Ligy majstrov, ktoré sa uskutoční 20. a 21. júna.

Termíny zápasov prvého kola kvalifikácie budú 11./12. júla a 18./19. júla.
Špekulovalo sa, že v novej sezóne podporí tím ŠK Slovan aj Marek Hamšík, ten ale žiaľ 1. júna ohlásil koniec svojej futbalovej kariéry.

Podľa informácií Športwebu by mal v novej sezóne belasých posilniť 30-ročný rakúsky obranca Kevin Wimmer, ktorý v minulosti pôsobil i v anglickej Premier League v tíme Tottenhamu Hotspur.

Akadémia ŠK Slovan už tradične aj počas tohto leta organizuje pre deti a dorast denný Letný futbalový kemp. Uskutoční sa v termíne od 3. júla do 7. júla vo futbalovom areáli Pasienky v Bratislave a bude fungovať na dennej báze (bez ubytovania). Kemp je určený pre chlapcov vekových kategórií od U8 po U13 (ročníky narodenia od r. 2016 do r. 2011) .

Na štart novej sezóny Fortunaligy sa teší celá redakcia Bratislavského Večerníka:

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne