Svetoznámy slovenský futbalista Marek Hamšík ohlásil ukončenie kariéry

Marek Hamšík (zdroj foto: marek-hamsik.sk)

Po špekuláciách, že v novej sezóne posilní tím bratislavského Slovana, je už všetko jasné. Marek Hamšík na svojej oficiálnej web stránke vo štvrtok 1. júna oznámil ukončenie kariéry. Tréner Francesco Calzona ho ešte zaradí do tímu reprezentácie, ale v tureckom tíme Trabzonspor nadobro končí a v inom pokračovať v kariére už nebude.

„Žil som si svoj sen….. Začal som v klube Jupie ako štvorročný, po aktuálnej sezóne končím s mojou futbalovou kariérou. Bolo to úžasných devätnásť rokov profesionálnej kariéry. Slovan, Brescia, Neapol, Dalian, Göteborg a Trabzonspor. Viac ako sedemsto súťažných zápasov v kluboch, skoro stoštyridsať duelov za národný tím Slovenska. Veľa – veľa strelených gólov… Ako malý chlapec som sníval iba o tom a predstavoval si, že budem mať raz úspešnú futbalovú kariéru na najvyššej úrovni a do bodky som si to splnil,“ uviedol Marek.

„Futbal bola moja láska, vášeň a robota ktorej som vždy odovzdal všetko. Ďakujem všetkým klubom, v ktorých som pôsobil a pre ktoré som sa vždy snažil odovzdať moje maximum. Špeciálne poďakovanie patrí mojej rodine a najbližším kamarátom, ktorí boli toho súčasťou a vždy stáli pri mne a boli mi oporou. A samozrejme veľké ďakujem patrí mojim fanúšikom, ktorí ma povzbudzovali a milovali. Vždy som si to strašne cenil a patrí Vám môj obrovský rešpekt!,“ doplnil na záver fenomenálny futbalista Marek Hamšik.

Pred júnovým dvojzápasom kvalifikácie ME 2024 absolvuje Marek Hamšík spolu so slovenskou reprezentáciou kemp v Šamoríne a následne sa zapojí do zápasových bojov na Islande a v Lichtenštajnsku. „Jediný dôvod, pre ktorý som chcel tento predčasný zraz, spočíva v tom, že sme v uplynulých šiestich mesiacoch strávili veľmi málo času spoločne. A preto chcem využiť týchto pár dní navyše, aby som pracoval spolu s tímom. Napokon to isté urobili aj ďalšie reprezentácie. Myslím si, že je dobrý nápad začať o niekoľko dní skôr,“ uviedol Francesco Calzona pre web Slovenského futbalového zväzu.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu