5.6 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Výsledky hlasovania v Čerstvých hlavičkách už poznáme

Najčítanejšie

O víťazoch 5. ročníka úspešného projektu spoločnosti Kaufland rozhodlo viac ako 1 700 000 hlasov od 86 080 hlasujúcich. Aj vďaka nim sa deti z materských a základných škôl po celom Slovensku môžu od septembra tešiť na ovocné alebo zeleninové utorky.

Hoci majú dnešné deti k dispozícii prakticky neobmedzenú ponuku ovocia a zeleniny, a to po celý rok, nejedia ich v dostatočných množstvách ani pravidelne. Namiesto prirodzeného zdroja energie z jahôd, broskýň, banánov či jabĺk si často dobíjajú baterky sladkosťami a ochutenými nápojmi, čo však veľmi negatívne ovplyvňuje ich zdravie, a tiež schopnosť sústrediť sa na vyučovaní.

Pritom práve v detstve a školskom veku sa budujú základy stravovacích návykov, ktoré nás ovplyvňujú po celý život. Nie nadarmo sa hovorí, že čo sa človek v detstve naučí, v dospelosti akoby našiel. Aj to je jedným z dôvodov, prečo Kaufland už piaty rok približuje školákom a škôlkarom ovocie a zeleninu ako dôležitú súčasť ich jedálnička a podporuje ich v tom, aby ich jedli čo najčastejšie a s radosťou.

„Veríme, že vďaka pravidelnému prísunu ovocia alebo zeleniny, ktoré deťom raz týždenne prostredníctvom Čerstvých hlavičiek poskytujeme, si vytvárajú zdravý návyk a pozitívny vzťah k čerstvému ovociu a zelenine,“ hovorí Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland Slovenská republika, v.o.s. a dodáva:

„Okrem toho tiež realizujeme viacero aktivít v rámci vzdelávania detí v oblasti zdravého stravovania, ako je napríklad zasielanie edukatívnych informačných materiálov do škôl a škôlok či organizácia súťaží a zaujímavých seminárov pre žiakov základných škôl v spolupráci s o.z. Skutočne zdravá škola.“

Čerstvé hlavičky sú súčasťou komplexnej stratégie reťazca v oblasti podpory zdravej výživy. V uplynulých ročníkoch tohto projektu, ktorý prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Kaufland deťom venoval už viac ako 500 ton ovocia a zeleniny.

Vo svojom odhodlaní pokračuje aj naďalej – 75 víťazným materským a 75 základným školám poskytne v budúcom školskom roku až 9 kilogramov čerstvého ovocia a zeleniny na každého žiaka.

Prvá dodávka ovocia alebo zeleniny bude pripravená v utorok 5. septembra 2023 a zástupcovia víťazných škôl a škôlok si ju budú môcť vyzdvihnúť vo svojej partnerskej predajni Kaufland. Kompletný zoznam víťazov súťaže nájdete na stránke www.cerstvehlavicky.sk. Všetkým víťazom srdečne gratulujeme.

(ts)

 

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne