7.7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Ako si vybrať nástenný digestor

Najčítanejšie

Nástenné digestory sú neodmysliteľnou súčasťou modernej kuchyne – zlepšujú nielen vetranie a eliminujú pachy, ale zároveň chránia steny a nábytok pred mastnými škvrnami a nečistotami. Tým sa zvyšuje životnosť nábytku a znižuje sa potreba jeho častej výmeny.

Dnes sú prezentované v rôznych veľkostiach a prevedeniach, majú rôznu funkčnosť a umožňujú vybrať si potrebný model v závislosti od veľkosti kuchyne a jej štýlu. Napríklad odsávače pár s rovným povrchom sú skvelé pre moderné interiéry, zatiaľ čo klasickejšie modely so zakrivenými líniami sa lepšie hodia do tradičného štýlu.

Nástenné digestory sú určené na odsávanie pár a pachov, ktoré vznikajú pri varení. Pre zdravie a pohodlie sú absolútne nevyhnutné, pretože v procese zahrievania niektorých produktov sa uvoľňujú škodlivé látky, z ktorých niektoré môžu byť karcinogény. V prítomnosti digestora budú z kuchyne účinne odstránené všetky škodlivé látky a pachy, čo umožňuje znížiť riziko chorôb. Prispievajú k udržaniu sviežosti vzduchu v kuchyni, čo zvyšuje celkový komfort.

Ako si vybrať nástenný digestor

Výber nástenného digestora do kuchyne je rozhodnutím, ktoré by sa malo robiť na základe niekoľkých kritérií.

Veľkosť kuchyne. Najdôležitejší faktor, ktorý treba zvážiť pri výbere. Ak je vaša kuchyňa malá, je lepšie zvoliť rovnako malý digestor, aby ste ušetrili čo najviac dostupného priestoru.

Typ kapucne. Existuje mnoho rôznych typov digestorov, od štandardných až po modely s vysokou mierou úniku vzduchu a každý typ má svoje výhody a nevýhody. Rozhodnite sa, ktorý typ odsávača pár najlepšie vyhovuje vašim potrebám a rozpočtu.

Pracovné režimy. Niektoré odsávače pár môžu ponúkať iba dva režimy: vysokú rýchlosť a nízku rýchlosť. Ak potrebujete väčšiu funkčnosť, je lepšie zvoliť digestory so vstavaným regulátorom otáčok, ktorý vám umožní prispôsobiť prácu podľa toho, čo sa varí a na akej úrovni vôní.

Úroveň hluku. Digestore spravidla nefungujú ticho. Rozhodnite sa, ktorá úroveň je kritická, a vyberte si na základe tohto kritéria.

Dizajn. Nástenné digestory môžu byť veľmi rôznorodé. Môžu byť štandardné aj modernejšie alebo celkom nezvyčajné, revolučné. Vyberte si taký nástenný digestor, ktorý zvýrazní štýl vašej kuchyne a nenaruší harmóniu interiéru.

Cena. Nástenné odsávače pár sú dostupné v širokej škále cien, takže si môžete ľahko vybrať model, ktorý potrebujete pre svoj rozpočet.

V ideálnom prípade po výbere nástenného odsávača pár ho musíte nainštalovať na správne miesto, aby ste predišli kondenzácii. Ak je to možné, je lepšie to urobiť s pomocou profesionálnych služieb.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne