14.3 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

Slovan posilní nový obranca Kevin Wimmer. S futbalovým klubom sa dohodli na trojročnom kontrakte

Najčítanejšie

Ako sme avizovali už minulý týždeň, bratislavský futbalový klub ŠK Slovan posilní 30-ročný rakúsky obranca Kevin Wimmer, ktorý v minulosti pôsobil i v anglickej Premier League v tíme Tottenhamu Hotspur.

Čaká nás naozaj nabité obdobie a naše ciele sú tie najvyššie. Po účasti v Konferenčnej lige sme sa utvrdili v tom, že potrebujeme do mužstva priniesť naozaj vysokú kvalitu so skúsenosťami z pohárových súťaží. To sme v Kevinovi Wimmerovi našli. Pôsobil rovno v dvoch z TOP 5 európskych líg (Premier League a Bundesliga), taktiež si stabilnými výkonmi vyslúžil nomináciu v rakúskej reprezentácii na EURO a v kvalifikačných dueloch. Hral po boku svetovej špičky, takže voľba s jeho výberom bola jasná. Bude tak rozhodne prínosom pre náš tím, či už po hráčskej alebo tej ľudskej stránke.

Ak chceme pomýšľať na čo najlepšie výsledky v európskych pohároch, zároveň zisk DOUBLE, potrebujeme mať každý jeden článok v tíme spoľahlivý, obranu obzvlášť. Na výbere posily sme si preto dali naozaj záležať. S Kevinom sme sa dohodli na trojročnej spolupráci, počas ktorej, verím, že spoločne dosiahneme množstvo úspechov.

Aj preňho to je nový vietor do plachiet. Predstavili sme mu naše vízie a práve tie ho presvedčili. To je vizitka toho, že do Slovanu prichádza predviesť tie najlepšie výkony a o to viac sa z tejto posily teším. Verím, že aj týmto dokazujeme našim fanúšikom, že prípravu na nadchádzajúcu sezónu berieme naozaj vážne. V hre sú aj ďalšie nové mená, takže máte sa na čo tešiť. SPOLU SME SLOVAN!,“ uviedol generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík, ml.

Futbalový klub od pondelka 12. júna spúšťa predaj permanentiek, vrátane striebornej, alebo zlatej VIP karty. Štart novej najvyššej futbalovej Fortunaligy je naplánovaný na sobotu 29. júla. Medzitým sa ale dozvieme výsledky žrebov kvalifikácie Ligy majstrov, ktoré sa uskutoční 20. a 21. júna.

Termíny zápasov prvého kola kvalifikácie budú 11./12. júla a 18./19. júla.
Špekulovalo sa, že v novej sezóne podporí tím ŠK Slovan aj Marek Hamšík, ten ale žiaľ 1. júna ohlásil koniec svojej futbalovej kariéry.

„V rámci letného sústredenia v Rakúsku belasí odohrajú aj dva prípravné zápasy a to proti rumunskému prvoligovému mužstvu FC Universitatea Kluž a aktuálnemu majstrovi Slovinska NK Olimpija Ľubľana. Po návrate zo sústredenia odohrá naše mužstvo ešte minimálne jeden zápas. Aktuálne je potvrdený zápas proti rumunskému FC Rapid Bukurešť, ktorý sa v uplynulej sezóne umiestnil na 5.mieste rumunskej najvyššej súťaže. Zápas je naplánovaný na 5. júla,“ uviedol ŠK Slovan na svojej stránke.

Slovan chce okrem nových tímových posíl viac vplývať na nešportové správanie, pokriky a gestá niektorých fanúšikov. „Ako manažmenty musíme urobiť maximum, aby sme zjemnili tieto nenávistné prejavy alebo im úplne zamedzili. Kluby preto musia viac komunikovať s fanúšikmi a jednoducho musíme hľadať cestu, aby to naozaj neskĺzlo do nejakých národnostných problémov. My ako Slovan Bratislava v zásade musíme predovšetkým držať stránku našim fanúšikom. V samotnej podstate sú pre nás dôležité aj Dunajská Streda a Trnava ako súperi. Momentálne sa teším, že prídu Košice do ligy, pretože takéto zápasy môžu prilákať 10- a viactisícové návštevy, a to je presne to, čo môže náš futbal pozdvihnúť. Aspoň čiastočne by sa nám tým podarilo nahradiť derby so Slaviou, Spartou či s Ostravou,“ vyjadril sa Ivan Kmotrík starší pre web Šport24.sk.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne