15.9 C
Bratislava
pondelok, 20. mája 2024

Prečo by ste si mali kúpiť ortopedický matrac?

Najčítanejšie

Ak je vám známa bolesť v krížoch, stuhnutý krk alebo pociťujete stav bolestivého stláčania niektorých častí tela, dôvodom môže byť nesprávne zvolený matrac. V dôsledku toho sa únava a svalové kŕče objavujú už ráno.

Aká bude ranná nálada a pracovný výkon po nekvalitnom nočnom odpočinku? Je nepravdepodobné, že ranná nálada bude dobrá. Tu je jediné riešenie – kúpiť si kvalitný ortopedický matrac!

Aké je použitie ortopedického matraca

Takýto matrac vytvára dobré podmienky pre spánok a dokonale sa prispôsobuje vlastnostiam postavy (obrysy, hmotnosť) a umožňuje vám plnohodnotný nočný odpočinok. Vytvára správny krvný obeh, zaisťuje absenciu kompresie tepien a tkanív, čo eliminuje necitlivosť rúk a nôh. Pomáha znižovať bolesť pri ochoreniach pohybového aparátu, stáva sa dobrou preventívnou podporou pri liečbe skoliózy, vytvára hygienický komfort, pretože je dobre vetraná, bez hromadenia vlhkosti ľudského tela.

Významný rad ortopedických matracov pomáha vybrať model, ktorý bude ideálny z hľadiska hrúbky, tvrdosti (mäkkosti) a výplne. Každý si vyberie požadovaný dizajn: s polymérom, prírodným plnivom alebo pružinovým blokom.

Medzi pružinovými modelmi je viac oceňovaná jednotka s nezávislými pružinami Pocket Spring. Počet pružín na meter štvorcový výrobku je 250-2000 kusov (čím viac, tým jemnejšia je štruktúra).

Bezpružinové matrace majú monolitickú štruktúru (latexové, penové) alebo kombinované (delené na zóny s mäkkým a tvrdším materiálom). Matrace z HR peny sú pomerne obľúbené.

Ortopedický matrac má obe pracovné strany, preto sa odporúča každých 4-6 mesiacov ho prevrátiť, aby sa obnovili preventívne funkcie. Životnosť matraca sa tak zdvojnásobí.

Každý takýto matrac sa vyrába na základe určitých technických a ekologických podmienok. Hlavnými požiadavkami sú zdravotná nezávadnosť a absencia prvkov, ktoré spôsobujú alergie. Mali by ste si vyberať produkty, ktoré sú o 20-25 cm dlhšie ako vaša výška, aby ste si vo sne mohli dať ruky za hlavu.

Je nežiaduce „prenášať“ matrac z jednej osoby na druhú. Napríklad ste si kúpili nový produkt a chcete ten starý odovzdať niekomu inému. Každý človek má svoje vlastné zvláštnosti stavby tela, hmotnosti a možných chorôb. Čo robí jednému dobre, môže druhému dokonca škodiť.

V prípade potreby je možné poťah prať v práčke. Raz týždenne by ste mali matrac opustiť a odstrániť z neho bielizeň – to vytvorí pozitívne podmienky pre povrchové vetranie. Tepelná úprava horúcou parou alebo sušenie na slnku je pre takéto matrace zakázané. 4-6 krát za rok sa výrobok jednoducho povysáva, čím sa odstráni prach a drobné nečistoty.

Vo všeobecnosti je ortopedický matrac ideálnym riešením pre nočný odpočinok a vytvorenie optimálnych podmienok pre telo!

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne