16.3 C
Bratislava
utorok, 7. mája 2024

Kľúčové systémy spracovania odpadových vôd nehnuteľností v náročnom teréne

Najčítanejšie

Utiekli ste z ruchu veľkomesta na romantický vidiek, v ktorom vám však pre úplné pohodlie chýba verejná kanalizácia? Potom máme pre vás riešenie. Septiky alebo žumpy patria k overeným častiam systému spracovania odpadových vôd z domácností nachádzajúcich sa v komplikovanom teréne.

Septik a žumpy sú neoddeliteľnou súčasťou mnohých domov a komerčných nehnuteľností, ktoré majú vďaka unikátnemu spracovaniu a premyslenému systému nádrží zaistenú bezproblémovú prevádzku aj v lokalite, ktorej chýba rozvinutá infraštruktúra verejnej kanalizácie.

Poďme si o nich to podstatné a dôležité povedať, aby ste si vybrali pre váš domov to najlepšie riešenie.

Kvalitné septiky a žumpy

Septiky a žumpy sú nádoby určené na zhromažďovanie a spracovanie odpadových vôd z domácností, komerčných budov a iných miest v oblastiach, ktoré nemajú prístup k verejnej kanalizácii.

V prípade špeciálneho septiku zhromaždené odpadové vody prechádzajú špecifickým procesom separácie a čistenia, na základe čoho sa oddeľujú pevné častice a látky od kvapalín. Samozrejme, závisí aj od toho, aký špecifický model nádrže si vyberiete.

V podstate veľmi podobné zariadenia sú aj žumpy, tie by však mali slúžiť iba na zber splaškovej vody, ktorá neobsahuje veľké množstvo pevných látok, pretože žumpy sú v podstate nádobou bez špeciálnych komôr na prečistenie odpadovej vody, ako je tomu pri septiku.

Správne fungovanie systémov podporuje pravidelná údržba

Aby vám septik alebo veľká žumpa Bratislava dobre a dlho slúžili, je potrebné podporiť funkčnosť zariadenia pravidelnou údržbou. Pravidelné čistenie určenými zariadeniam a odstraňovanie usadením by malo byť v prípade využívania týchto zariadení predmetom vášho veľkého záujmu. Len potom bude vaša domácnosť schopná plnohodnotnej prevádzky, pretože septik alebo žumpa dokáže efektívne spracovať všetky odpadové vody.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne