23 C
Bratislava
pondelok, 6. mája 2024

Múzeum mesta Bratislavy organizuje prednášku na tému Bombardovanie Bratislavy

Najčítanejšie

Spomienková prednáška sa uskutoční dňa 21. júna 2023 o 17,30 hod. vo Faustovej sieni v bratislavskej Stará radnici. „Bude sa tiež venovať jednotlivým spojeneckým bombardovaniam mesta, ktoré sa uskutočnili od 16. júna 1944 až do konca druhej svetovej vojny. Na prednáške vo Faustovej sieni si budete môcť prezrieť aj niektoré predmety súvisiace s civilnou protileteckou ochranou,“ uviedol organizátor podujatia, Múzeum mesta Bratislavy.

V rámci spomienkovej prednášky sa dozviete odpovede aj na otázky „Kto, kedy a prečo v období druhej svetovej vojny bombardoval Bratislavu?“, alebo „Ako vtedy fungovala civilná protiletecká ochrana?“

Kurátor najnovších dejín Múzea mesta Bratislavy, Vladimír Krajčovič v spomienkovej prednáške „priblíži jej organizáciu a fungovanie. Bude sa tiež venovať jednotlivým spojeneckým bombardovaniam mesta, ktoré sa uskutočnili od 16. júna 1944 až do konca druhej svetovej vojny. Na prednáške si bude možné prezrieť aj niektoré predmety súvisiace s civilnou protileteckou ochranou“.

Prednáška sa koná v rámci aktuálnej výstavy „Ľudia a mesto. Dejiny Bratislavy“, ktorá predstavuje obraz mesta, jeho obyvateľov od konca 13. storočia po 90. roky 20. storočia. Vstupenky je možné si zakúpiť aj online.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne