12.8 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

ŠK Slovan Bratislava má nového obrancu. Klub sa dohodol na trojročnej zmluve s panamským reprezentantom Césarom Blackmanom

Najčítanejšie

César Blackman (25) je odchovancom mužstva Club Deportivo Universitario, od roku 2017 pôsobil na Slovnesku v mužstve DAC Dunajská Streda.

„César Blackman je hráč, ktorý dlhodobo potvrdzoval svoje kvality u nášho veľkého rivala a konkurenta v boji o titul v DAC Dunajskej Strede. Patril k ich stabilným oporám a svoje miesto si pravidelne zastáva aj na medzinárodnej úrovni vo farbách reprezentácie Panamy. V jeho prípade je absolútne zbytočné ho viac predstavovať, zaňho totižto hovoria výkony na ihrisku. Všetci dobre vieme, o akého špičkového futbalistu ide a ja som naozaj nesmierne rád, že sa nám dlhé a náročné rokovania nakoniec podarilo dotiahnuť do úspešného konca. O Césara bol na trhu naozaj veľký záujem, čomu sa rozhodne nedivím. Teším sa, že sa nám tento náročný boj podarilo vyhrať a dnes ho môžem takto oficiálne privítať u nás v ŠK Slovan Bratislava. Podpísali sme zmluvu na 3 roky a verím, že bude obrovskou posilou pre našu defenzívnu formáciu a tým pádom celé mužstvo,“ uviedol generálny riaditeľ ŠK Slovan, Ivan Kmotrík, ml.

Futbalový klub od pondelka 12. júna spustil predaj permanentiek, vrátane striebornej, alebo zlatej VIP karty. Štart novej najvyššej futbalovej Fortunaligy je naplánovaný na sobotu 29. júla.

Medzitým sa ale dozvieme výsledky žrebov kvalifikácie Ligy majstrov, ktoré sa uskutoční 20. a 21. júna. Termíny zápasov prvého kola kvalifikácie budú 11./12. júla a 18./19. júla.

Bratislavský futbalový klub ŠK Slovan posilní v novej sezóne 30-ročný rakúsky obranca Kevin Wimmer, ktorý v minulosti pôsobil i v anglickej Premier League v tíme Tottenhamu Hotspur.

Novou posilou belasého tímu sa stal aj defenzívny stredopoliar Kyriakos Savvidis, ktorý je odchovancom gréckeho klubu PAOK Solún, neskôr pôsobil aj v OFI Kréta, či v klube Aris Saloniki.

Belasých by mal podľa informácií Sportovymagazin.sk posilniť aj skúsený brankár, ktorý je kmeňovým hráčom CZ Belehrad. „Reč je o 35-ročnom kanadskom brankárovi Milanovi Borjanovi. Ten prichádza formou ročného hosťovania, pričom Slovan má platiť polovicu jeho platu. Aj to je však na naše pomery astronomických 800 tisíc eur,“ uviedol web.

Nedávno bola premiéra nového dokumentu s názvom „30: Príbeh ligy“ v ktorej majú slovo aj kapitán belasých Vlado Weiss, ml. a jeho otec a tréner ŠK Slovan Vladimír Weiss st. „Nie je ľahké trénovať svojho syna, pretože on je „expert“, ale má dušu a má srdce a ľudia chcú vidieť aj emóciu, a on tieto atribúty až niekedy dokonale spĺňa, ale je to môj syn, dal by som zaňho život, a tak isto ako za futbalistu, má kvalitu na to aby bavil ľudí, pretože ľudia si myslím na Slovensku sa dnes chodia pozerať aj naňho,“ povedal tréner Vladimír Weiss, starší. Dokument „30:Príbeh ligy“ si môžete pozrieť na platforme VOYO. 

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne