17.1 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Kuchajda bude najbližší víkend plná ľudí. Otvoria na nej Novomestské kultúrne a športové leto

Najčítanejšie

Rôznorodá dramaturgia, ale aj úplne nová koncepcia, ktorá spríjemní verejné priestory. S takouto ambíciou prichádzajú organizátori Novomestského kultúrneho a športového leta.

Bohatý dvojdňový program spojený s jeho otvorením odštartuje v piatok, 23. júna od 9:00 do 12:00 športové podujatie organizované Slovenským olympijským a športovým výborom s názvom Olympijský deň. Žiaci, ktorí sa v priestoroch amfiteátru na Kuchajde zapoja do súťaží a aktivít, budú ocenení propagačnými predmetmi SOŠV.

V rovnaký deň, od 9:00 do 15:00 si návštevníci s voľným vstupom budú môcť v Slovenskom olympijskom a športovom múzeu na Junáckej 6 pozrieť interaktívnu expozíciu zbierkových predmetov doplnenú o multimediálne a audiovizuálne výstupy, ktorej súčasťou sú aj konkrétne udalosti z dejín slovenského športu.

Moderovaný program s Marošom Szalayom bude v amfiteátri na Kuchajde pokračovať v sobotu, 24. júna od 10:00 koncertom dychového orchestra FOR Bratislava. O 11:00 vystúpia žiaci tanečného a speváckeho odboru ZUŠ Hálkova. Doobedňajší program uzavrie o 11:30 RC Kramárik s prezentáciou tanečného krúžku detí predškolského veku.

zdroj: MČ Nové Mesto

Popoludní o 14:00 sa predstavia Talenty z novomestských škôl s programom s roztlieskavačkami či ľudovými tancami, o 15:00 bude pre deti pripravená letná Shakespearovská rozprávka s pesničkami Klamár Jago a o 16:30 koncert mladého rappera a speváka Matúša “YAELA” Kolárovského. Program bude pokračovať o 17:30 ukážku tradičnej kultúry Bratislavskej Vietnamskej komunity.

O 17:50 vedenie mestskej časti privíta obyvateľov a návštevníkov Nového Mesta a pozve na javisko Slovenský Olympijsky športový výbor, ktorý prinesie pochodeň Olympijského ohňa.

O podvečerný program od 18:00 sa postarajú koncerty Preßburger Klezmer Band a populárnej vokálnej skupiny Fragile, so začiatkom o 19:00. Sobotný program na Kuchajde od 20:00 uzavrú dynamická FIRE SHOW INSPINIA a o 20:30 tanečná zábava s DJ-om.

Počas dňa bude pre návštevníkov vo vyhradených hodinách pripravený aj bezplatný sprievodný program v podobe nafukovacieho hradu, maľovania na tvár či prehliadky automobilovej techniky EKO podniku.

Počas oboch dní, v piatok od 15:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 21:00, bude v areáli k dispozícii tiež street food zóna spoločne s kolotočmi.

Sobotný program však organizátori nelimitovali len na Kuchajdu pri amfiteátri. V Novomestskom športovom klube 1922 Bratislava budú počas celého dňa prebiehať športové aktivity pre všetky vekové kategórie: detská súťaž formou športových hier, Urban Art na tému šport v Novom Meste s voľným maľovaním na vyznačených plochách, viaceré futbalové zápasy či beachvolejbalový turnaj.

Počas dňa budú návštevníkom k dispozícií aj stánky s občerstvením. Na Železnej studničke bude od 14:00 prebiehať vychádzka s názvom Divoká strava so Živenou, počas ktorej účastníci vďaka Diane Mozolákovej, autorke knihy Liečivá sila divokých byliniek zistia, aké bylinky je jednoducho možné prepojiť s bežnou dámocou kuchyňou.

Hlavným organizátorom podujatia je Mestská časť Bratislava-Nové mesto a EKO podnik VPS. Spoluorganizátorom je Slovenský olympijský a športový výbor, Slovenské olympijské športové múzeum, Novomestský športový klub 1922 Bratislava a spolok Živena.

Podrobný program otvorenia Novomestského športového a kultúrneho leta je pre návštevníkov k dispozícii na webe www.banm.sk.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne