19 C
Bratislava
štvrtok, 2. mája 2024

Bratislavský Slovan posilní v zadných radoch. Futbalový klub povolal nového brankára Milana Borjana

Najčítanejšie

„Milan Borjan bol pre nás od prvého momentu jasnou voľbou na posilnenie brankárskeho postu. Robil som všetko pre to, aby sa nám s ním podarilo dohodnúť. Je to brankár s obrovskými skúsenosťami na klubovej i reprezentačnej úrovni. Presne to aktuálne potrebujeme – pokoj a istotu do našich zadných radov. Verím, že práve to nájdeme u Milana Borjana, ktorý k nám prichádza na ročné hosťovanie. Svojím príchodom predstavuje veľký prínos aj pre nášho odchovanca Martina Trnovského, ktorý sa po jeho boku môže posunúť opäť o level vyššie,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Milan Borjan pochádza z hlavného mesta Srbska, Belehradu, bývalej Juhoslávie, odkiaľ pred vojnou odišiel do Kanady, kde sa tiež venoval futbalu. Neskôr pôsobil v tíme Quilmes v Južnej Amerike. V roku 2009 sa vrátil do srbského klubu FK Rad, neskôr pôsobil aj v tureckom tíme Sivasspore, rumunskom Vaslui, či bulharskom Ludogorci Razgrad, neskôr po skúsenostiach s tímom v Lige majstrov sa v klube Crvena zvezda (Červená hviezda) stal brankárskou jednotkou a až šesťkrát bol majstrom Srbska.

„Je kanadskou reprezentačnou jednotkou, v jej drese si pripísal 77 štartov vrátane troch zápasov na minuloročných majstrovstvách sveta v Katare. Za Kanadu nastúpil aj na našom Tehelnom poli – minulý rok v septembri chytal v prípravnom stretnutí proti Uruguaju. Teraz na Tehelné pole vybehne už v drese najúspešnejšieho slovenského klubu,“ uviedol ŠK Slovan na svojom webe.

Podľa informácií portálu Šport24.sk hodnota prestupu, teda suma ktorú musel bratislavský klub zaplatiť za prestup Borjana môže byť až 1 milión eur.

Doplní mužstvo Belasých aj nový nigérijský útočník?

Podľa stránky Futbalové Zákulisie majú belasí rokovať s útočníkom Abdulrahmanom Taiwom. 24-ročný Nigérijčan bol v uplynulej sezóne v konkurenčnom Spartaku Trnava na hosťovaní z dánskeho tímu SønderjyskE Fodbold. Podľa komentátora TV Markíza Andreja Zvolenského opciu Spartak nevyužije nakoľko klubu chýbajú financie.

„Abdulrahman Taiwo skončil v sezóne Fortuna Ligy 2022/23 na štvrtom mieste medzi najlepšími strelcami súťaže (14 gólov). Ďalších 5 gólov pridal v Slovnaft Cupe. Trhová hodnota útočníka je podľa transfermarkt.com 500 tisíc eur,“ uviedol portál Hetrik.sk.

Prvý zápas bude mimoriadne dôležitý

V stredu 12. júla sa stretne na Tehelnom poli majster Fortunaligy v prvom zápase 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov s luxemburským šampiónom FC Swift Hesper. Redakcia Novomestského Večerníka tipuje, že Belasí vyhrajú 3:0.

Slovan aj v novej sezóne nezabúda na mladých fanúšikov a projekt Belasé srdce. Futbalový klub na Ligu majstrov pozýva 3 tisíc detí zo základných škôl z celého Slovenska a futbalových klubov nesúcich v mene názov Slovan.

„Štadión Tehelné pole ako najmodernejší v strednej Európe ponúka aj deťom maximálny komfort a predovšetkým bezpečnosť. Pre našich detských fanúšikov sú vyhradené samostatné sektory s vlastnými vstupmi a bufetmi,“ uviedol športový klub. Školy a kluby si bezplatné vstupenky môžu zarezervovať > TU

Juraj Kucka sa venuje fanúšikom (zdroj foto: FB/ŠK Slovan Bratislava)
Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne