15.6 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Základná škola na Plickovej v Rači je skolaudovaná. Prví žiaci do lavíc zasadnú v septembri 2023

Najčítanejšie

V Bratislavskom kraji každoročne pribudne 8.000 obyvateľov. Je to nesmierna záťaž na infraštruktúru kraja – na cesty, sociálne služby, školstvo či životné prostredie. Aj toto je jednou z príčin, prečo ešte donedávna chýbalo v kraji na základných školách približne 9.000 miest.

„Som rád, že sa nám v spolupráci s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie podarilo v Bruseli získať pre základné školy v kraji vyše 60 miliónov eur, z ktorých pokryjeme viac ako polovicu chýbajúcich kapacít. Jednou zo škôl, ktoré vďaka spolupráci štátu, župy a mestskej časti získajú nové miesta, je Rača“ uviedol bratislavský župan Juraj Droba.

Základná škola na Plickovej ulici bola pôvodne otvorená v roku 1972. Budova postupom času výrazne schátrala a keďže nespĺňala ani elementárne podmienky na výučbu, v roku 2007 bola vyradená zo siete škôl. V roku 2008 bola zatvorená. V ďalších rokoch sa technický stav budovy ešte viac zhoršil.

Rekonštrukcia začala v roku 2019. „Išlo o veľmi náročný projekt, o ktorom by som vedel napísať veľmi hrubú knihu. Veľa sme sa na ňom celý náš tím naučili. Preskákali sme si rôzny vlny korony, infláciu, nedostatok materiálu, vojnu na Ukrajine, ako aj rôzne nástrahy veľkej stavby,“ uviedol starosta Rače Michal Drotován.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne