16.3 C
Bratislava
piatok, 26. júla 2024

Trápi vás tvrdá voda či mikroorganizmy v nej? Vyskúšajte UV lampu a reverznú osmózu

Najčítanejšie

O vode sa hovorí ako o priezračnej a čistej tekutine. A takú predstavu máme aj o tej, ktorá nám tečie v domácnosti z vodovodu. V mnohých prípadoch sa v nej však nájdu aj látky či baktérie, ktoré by tam byť nemali. Problémy nastávajú aj pri tvrdej vode.

Disponovať čo najvhodnejšou vodou je zo zdravotného hľadiska pre náš organizmus mimoriadne dôležité. Ako sa teda zbaviť všetkého, čo by v nej nemalo byť?

Reverzná osmóza ako zbraň proti tvrdej vode

Tvrdá voda trápi mnoho obyvateľov Slovenska. Jej užívateľom často nechutí a uchyľujú sa k nákupu balených prevedení. Efektívnym pomocníkom je reverzná osmóza. Nejde však len o úpravu samotnej chute. Ochránite tak aj kuchynské spotrebiče a môžete zabudnúť na zanesený kávovar či kanvice. Výhodou je aj jednoduchá výmena filtrov.

Aby ste dosiahli ešte lepších výsledkov, môžete vašu osmózu doplniť o:

● 3-cestné batérie – teplá, studená, filtrovaná voda bez nutnosti navŕtania ďalších dier,
● booster pumpu schopnú zvýšiť tlak, kde je menší ako tri bary,
● UV lampu,
● biokeramické vložky pre aktiváciu vody,
● PH+ vložky pre zvýšenie osmotických vôd až na úroveň 9,5.

Kvalitná UV lampa odstráni všetko prebytočné

Príliš tvrdá voda ale nie je ani zďaleka jediným problémom. Pre naše zdravie je veľmi dôležité čo najviac efektívne eliminovať aj nevhodné mikroorganizmy. Na to vám poslúži kvalitná UV lampa na vodu. Tá vykoná svoju prácu aj bez akejkoľvek chémie. Zbavíte sa tak až 99,99 % mikroorganizmov, spomenúť môžeme napríklad Giardiu, Cryptosporidium, Koliformné baktérie, Kultivované mikroorganizmy, Enterokoky či E.coli.

Vyskúšajte túto prirodzenú ochranu vody, ktorá slúži na boj proti rastu baktérií. Vďaka nej už viac z vody do svojho organizmu nedostanete ani nevhodné látky ako arzén, chróm, kadmium, striebro alebo olovo. Pomôcť môže aj mechanická predfiltrácia potrubným filtrom ešte pred UV sterilizátorom, ktorou odstránite aj usadeniny a kal z vody.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne