15.6 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Hasiči si opäť vyskúšali svoju kondíciu v súťaži „Schody“

Najčítanejšie

V piatok 19. augusta zápolili hasiči v Novom Meste vo výškovej budove vedľa kúpaliska Kuchajda. Výzvou bolo zdolanie viac ako 350 schodov vo výškovej budove v plnom výstroji. Podujatie má názov Schody 2023 a uskutočnil sa už jeho 24. ročník.

Podporiť hasičov a zaželať im veľa šťastia prišli na úvod podujatia štátny tajomník MV SR Martin Královič a prezident Hasičského a záchranného zboru Pavol Mikulášek.

Hasiči musia prekonať 18 poschodí v kompletnom zásahovom odeve a počas výstupu musia používať autonómne dýchacie prístroje, čo je spolu zhruba 20 kilogramov.

Súťažilo 51 dvojčlenných skupín profesionálnych hasičov, zamestnancov závodných hasičských útvarov a zborov, ako aj aj členov dobrovoľných hasičských zborov zo Slovenska i zahraničia.

Memoriál organizujú bratislavskí hasiči od roku 1998 ako pamiatku na svojich kolegov, ktorí nás v ostatných rokoch nečakane navždy opustili.

(ts, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne