21.6 C
Bratislava
streda, 1. mája 2024

Sobota v znamení dopravy. Dopravný podnik Bratislava otvára brány svojho Depa Jurajov dvor

Najčítanejšie

Nielen pre malých, ale aj veľkých fanúšikov verejnej dopravy a cestujúcich si Dopravný podnik Bratislava (DPB) túto sobotu 9.9.2023 pripravil bohatý zábavný program. Aj tento rok bude dejiskom programu odstavná plocha trolejbusov, kde na všetkých v čase od 10:00 do 17:00 čakajú skvelé zážitky.

Počas celého dňa bude pripravená prehliadka prevádzkových vozidiel z flotily DPB, ale aj historické vozidlá, ktoré vypravujeme pri špeciálnych príležitostiach. Tí najmenší ukážu svoje nadanie v obľúbených kreatívnych dielňach, kondičku preverí skákanie na nafukovacom hrade a rodičia môžu spokojne oddychovať v našej chill-out zóne v parčíku pri Vile Jurajov dvor. Nebude chýbať ani obľúbený fotokútik a dopravácke suveníry z podnikového Šoto-shopu. Po depe návštevníkov povozíme legendárnym CABRIOBUSOM a nazrieme aj do umývarky autobusov. Celý deň bude prebiehať súťaž o električenky po splnení našej pečiatkovej výzvy.

Skúšobné jazdy autobusom

Záujemcovia o povolanie vodiča MHD si môžu v tento deň zašoférovať autobus pod dohľadom skúsených inštruktorov podnikovej autoškoly. Registrácia sa uskutoční priamo v HR stane DPB, kde budú zamestnanci personálneho oddelenia pripravení zodpovedať na všetky otázky.

Hudobno-zábavný program

O dobrú náladu sa postarajú so svojimi vystúpeniami Hanička a Murko, kúzelník Talostan, spevák Martin Madej a Paulína Madejová, speváčka Mária Čírová a tešiť sa môžete aj na perfektnú tanečnú show v podaní Johnnyho Mečocha a Life is Perfect company. Pripravená je aj diskusia s našimi kolegami vodičmi a poobede na návštevníkov čaká jedno veľké dopravácke prekvapenie.

„Teším sa, že sa opäť po roku s vami stretneme a v príjemnej atmosfére okrem iného aj načerpáme množstvo podnetov, vďaka ktorým budeme môcť krok po kroku zlepšovať MHD v našom hlavnom meste. Tentokrát budeme mať medzi vystavenými vozidlami aj niekoľko premiér. Nebude chýbať osemnásťmetrový trolejbus, nová bratislavská električka, no hlavne nedávno predstavený megatrolejbus! Všetky vozidlá si budú môcť naši cestujúci vyskúšať ešte pred nasadením do premávky. Na popoludnie máme pripravené ešte jedno obrovské prekvapenie, preto pozývam všetkých, aby nás v sobotu prišli pozrieť a užili si pripravený program,“ povedal Martin Rybanský, predseda predstavenstva DPB.

#naDODsMHD

Auto môže ostať počas soboty doma. Na DOD budú premávať okrem bežných liniek aj mimoriadne linky – električková X7 a autobusová X56. Tá bude zároveň spájať DOD so železničným podujatím Rendez. Podrobnosti nájdu cestujúci na webe www.dpb.sk.

zdroj: DPB

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne