21 C
Bratislava
sobota, 18. mája 2024

Ako vybrať darček pre sestru? Tipy pre milovníčky dobrodružstva i praktické ženy

Najčítanejšie

Najťažšie je vybrať darček pre tých, ktorých dôverne poznáme. Môže sa stať, že ich očakávania prevyšujú naše poznanie. Zatiaľ čo my považujeme darček za jednoduché spestrenie slávnostných chvíľ, obdarovaní si tieto okamihy chcú pamätať navždy. Vždy je tu ale jedna osoba, ktorá sa na nás nedokáže hnevať, ani keby sme na darček úplne zabudli. Je to sestra – naše „druhé JA“.

Sú to práve odlišnosti, ktoré vás spájajú

To, že máte najlepšiu sestru na svete zistíte, keď sa v dôležitých situáciách viete navzájom podržať. Dopĺňate sa, kontrolujete a upozorňujete na prípadné omyly. To znamená, že obdivuhodný darček pre sestru nemusí byť vždy to, čo by ste kúpili aj sami sebe. Rešpektujete však sestrin vlastný svet a jej nároky. Skvele sa to ilustruje na konkrétnych príkladoch, pričom môže ísť o autentické tipy na darček. Ich nákupom nemusíte stráviť dlhé hodiny.

Tipy na darčeky pre sestru

Súrodenec milujúci dobrodružstvo určite ocení zážitkové darčeky, napr. rôzne auto-moto zážitky alebo adrenalín vo vzduchu. Možno si poviete, že vy by ste do toho nikdy nešli. No čo ak práve vaša sestra túži po nebezpečnom a vzrušujúcom dobrodružstve? Doprajte jej ho.

Darček pre sestru môže mať taktiež podobu praktických drobností na každý deň, ktoré prekvapia a zároveň potešia.

Zaujíma sa o interiérový dizajn a fascinujú ju rôzne dekorácie a doplnky? Stavte na niečo z kategórie praktických darčekov do domácnosti! Čo tak napríklad komfortný sedací vak,  dizajnové hodiny, okrasná mäsožravá rastlina alebo iné vychytávky?

Ak má vaša sestra zmysel pre humor, urobte jej radosť originálnym a vtipným darčekom, napr. hrnčekom alebo tričkom so zábavným motívom. Choďte o level vyššie a navrhnite si vlastnú potlač. Môže ísť napríklad o humorný výrok, ktorý vaša sestra kedysi povedala a s chuťou sa na ňom spolu zasmejete vždy, keď si naň spomeniete.

Dôležitý nie je len darček, ale aj obal

Darček považujeme za isté posolstvo, ktoré chceme sestre predostrieť. Tento skrytý význam si zaslúži originálnu formu, teda originálne balenie podľa šifier, ktoré vás spájajú, resp. napovedajú o spoločných zážitkoch. V praxi to vyzerá tak, že darček pre sestru nikdy nenesie tradičný baliaci papier, ale napríklad spleť fotiek, odkazov a námetov, ako vylepšovať súrodenecké puto. Rozhodnúť sa môžete aj pre dekoratívne darčekové krabičky či honosné mašle, ak predmet nie je možné zabaliť, napr. v prípade spomínaného sedacieho vaku.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne