23.1 C
Bratislava
sobota, 4. mája 2024

Špeciálny „trojdňový víkend“ vám vyplní tradičné Račianske vinobranie

Najčítanejšie

Už tento víkend od piatka 15. septembra do nedele 17. septembra sa uskutoční jedno z najobľúbenejších a najnavštevovanejších podujatí v Bratislavskom kraji. A keďže na piatok pripadol deň pracovného pokoja, budú si môcť návštevníci užiť plné tri dni Račianskeho vinobrania.

Najväčšej novinky sa tento rok dočkajú najmenší, pre ktorých sa Park J. M. Hurbana premení na stredoveký dobový tábor. Skupina historického šermu Ursus pre deti pripraví množstvo aktivít od ukážky stredovekých zbraní a rytierskej zbroje až po šermiarske vystúpenia či razenie mincí. Rodiny s deťmi môžu okrem toho v parku navštíviť detské divadelné predstavenia a v sobotu sa zapojiť aj do šachového turnaja.

Vinobranie po príchode alegorického sprievodu do amfiteátra v Knižkovej doline oficiálne otvorí starosta Rače v piatok o 15.00 h a úrodu viniča požehnajú račianski farári. Následne budú vyhodnotené súťaže Račianskeho vinohradníckeho spolku o najkrajší hroznový strapec a najlepší burčiak. > Čítajte viac

Hudobný program bude rozdelený do štyroch scén. Hlavné pódium návštevníci nájdu v amfiteátri v Knižkovej doline. V piatok sa môžu tešiť na koncerty Bratislava Hot Serenaders, DESmodu a Majselfa s DJ Fillipianom.

V sobotu sa predstaví Samo Tomeček & Milujem Slovensko Band a kapela Iné Kafe. V nedeľu zas budú najväčšími lákadlami vystúpenia skupín Nocadeň a Karpina. Nebudú chýbať ani tradičné folklórne súbory a ľudová hudba – DFS Vienok, PUĽS, ĽH Muzička, LH Kamarádzi a iné. V areáli amfiteátra zároveň račianski vinári ponúknu to najlepšie zo svojej produkcie.

Scéna na kuráči bude tradične patriť tým skôr narodeným. Fanúšikovia ľudovej a dychovej hudby sa môžu tešiť na Borovienku, Hergottovcov, Drietomanku, Častovanku, Bukasový masív, Žochárov a v nedeľu aj na rockové hity v podaní kapely The Rockin´ Balls, či Maroša Banga. Pred ruchom vinobrania si návštevníci budú môcť oddýchnuť pri príjemnej jazzovej hudbe v chill out zóne v Obecnej záhrade

Návštevníkom odporúčame nevynechať ani sprievodné podujatia. V Koloničovej kúrii na námestí Andreja Hlinku bude okrem neriadenej degustácie lokálnych vín a burčiaku pripravená aj výstava fotografií „Príroda očami fotografa“. Výstava amatérskeho autora Juraja Murína bude prístupná na MÚ Rača.

V Nemeckom kultúrnom dome pri zastávke Hybešova sa budú konať hneď tri výstavy Račianskeho muzeálneho spolku. Jedna je venovaná 25 rokom tanečnej skupiny H&T, druhá 80.výr. otvorenia NKD a tretia má názov Račianski trampi a ich svet.

Zároveň tam nájdete aj výsledky práce Slovenského zväzu záhradkárov a Klubu paličkovanej čipky Rača. Priaznivcov poézie pozývame na slávnostné uvedenie básnickej zbierky „Potopa“ račianskeho autora Jakuba Pokorného v piatok 15.9.2023 o 11.00 h v Nemeckom kultúrnom dome.

Pozrite si kompletný program Račianskeho vinobrania:

zdroj: MČ Rača
zdroj: MČ Rača
zdroj: MČ Rača

(ts, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne