19.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Vinobranie v Rači sa uskutoční počas predĺženého víkendu 15. až 17. septembra. A je sa na čo tešiť! Vystúpia kapely ako DESmod, Ine Kafé, Nocadeň, Bukasový masív, Hergottovci a ďalší….

Najčítanejšie

„Milí priatelia a podporovatelia vinohradníckych tradícií, tradičné Račianske vinobranie sa v tomto roku uskutoční vďaka štátnemu sviatku Sedembolestnej Panny Márie v plnohodnotnom trojdňovom režime. Od piatka 15. septembra do nedele 17. septembra si návštevníci užijú gastronomické špeciality, burčák od lokálnych vinohradníkov, kultúrny program a množstvo sprievodných podujatí. Oproti iným rokom je hlavná zmena v termíne konania alegorického sprievodu. Ten sa zvyčajne koná v sobotu, no tento rok sa sprievod uskutoční už v piatok, keďže je to deň pracovného pokoja….,“ uviedol Račiansky vinohradnícky spolok.

V alegorickom sprievode by mali žiaľ pochodovať opäť aj členovia spolku Zväzu vyslúžilých vojakov M. R. Štefánika, ktorí ale dlhodobo šíria xenofóbne názory a konšpirácie. Starosta Rače ich pozval 29. augusta aj na aktuálne oslavy, pripomenutie si 79. výročia od Slovenského národného povstania pri Pomníku padlých v Parku J. M. Hurbana. > Čítaj viac

Funkčné obdobie starostovi Michalovi Drotovánovi končí až v októbri 2026, preto predpokladáme že aj 80. výročie SNP v roku 2024 bude žiaľ mestská časť organizovať s týmto spolkom.

Minulý rok sa alegorického sprievodu počas Vinobrania zúčastnili aj členovia Zväzu vyslúžilých vojakov, spolu s členmi Dobrovoľného hasičského zboru obce, ktorí dlhodobo šírili xenofóbne názory a konšpirácie.

Starosta Michal Drotován tvrdí, že sa s takýmto názormi nestotožňuje, zároveň ale tvrdí že rovnakú politiku šíri Andrej Danko a strana SNS, bagatelizuje a tvrdí že je to legitímna strana a vznikla už v roku 1900. Jeho postoj je zarážajúci. > Čítajte viac

Program vinobrania odsúhlasuje v Rači priamo starosta Michal Drotován a tento rok sa rozhodol zo zoznamu interpretov o ktorých sa uvažovalo, že na vinobraní vystúpia, škrtnúť zo zoznamu kapelu Maduar pre ich možné konšpiračné názory, paradoxne Zväz vyslužilých vojakov starostovi Rače nevadí.

„Musím sa priznať, že keď som to dostal na stôl, tak jednu jedinú alternatívu som škrtol a to je Maduar, ten tam nechcem mať (…) Bolo tam viacero kapiel a z nich si myslím, že bola najhoršia. Je to môj subjektívny názor. Sú kapely, interpreti ktorých si v súčasnej dobe neviem predstaviť že by tu hrali, ako je napríklad Martin Jakubec, ten už je sprofanovane-toxický. Nie je každý umelec, každý. Cez hody tu bola nejaká kapela harmonikárok (pozn. redakcia: Zbojná) a aj tam z toho bola kauza. Nikdy sa nedá vyhovieť každému,“ povedal na zastupiteľstve starosta Rače Michal Drotován k plánovaniu Vinobrania na 15-17. septembra, kedy vyberal jednu kapelu z balíka týchto interpretov: Deň a noc, The Backwords, Billy Barman, Para, Teri Čikoš a Maduar. > Čítajte viac

Nakoniec z tohto balíka kapiel vystúpi na vinobraní len kapela Nocadeň. Pozrite si kompletný program Račianskeho vinobrania:

zdroj: MČ Rača
zdroj: MČ Rača
zdroj: MČ Rača
Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne