20.5 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Občianske združenie Mladí ponúka školám bezplatne vzdelávacie videá na hodiny občianskej náuky

Najčítanejšie

Združenie známe iniciatívou Mladí proti fašizmu v rámci Kampane pre demokraciu v uplynulých týždňoch navštevovalo koncové ročníky stredných škôl, aby im priblížilo hrozby dezinformácií aj slovenský volebný systém.

Po viac ako 30 vykonaných prednáškach chce teraz osloviť žiakov naprieč Slovenskom a zatraktívniť im hodiny občianskej náuky. Pripravilo preto 5 videí v ktorých vysvetľuje ako fungujú NATO, EÚ, prieskumy či kognitívne skreslenia.

Každé jedno video má zhruba 5 minút a je tak dostatočne dynamické na to, aby dokázalo zaujať. Žiaci spoznajú základy daných problematík a dokážu si ich prepojiť aj s aktuálnym dianím. Združenie sa v nich tiež snaží zlepšiť kritické myslenie a venuje sa aj kognitívnym skresleniam.

Všetky školy nájdu videá na osobitnom webe na adrese obcianska.sk. Jedná sa o pokračujúcu snahu mobilizovať mladých ľudí vo vzťahu k voľbám a prebudiť v nich záujem o spoločenské dianie.

Aktivita je financovaná príspevkami na Kampaň pre demokraciu od ľudí z celého Slovenska.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne