11.6 C
Bratislava
štvrtok, 9. mája 2024

Krása bez zákrokov: ako nemať vrásky?

Najčítanejšie

Starneme všetci, dámy to prežívajú väčšinou o čosi citlivejšie. Pohľad do zrkadla na prvé vrásky môže aj vás prekvapiť už okolo dvadsaťpäťky. A čím nezdravší životný štýl vediete, tým vyššie je riziko, že vrásky zavítajú na vašu tvár ešte skôr! Nemusíte však panikáriť, pomoc existuje a nehovoríme o injekciách, ani o ďalších náročných zákrokoch.

Riešenie je jednoducho myslieť včas na prevenciu: vhodné je napríklad užívať kolagén proti vráskam, na podporu pleti a posilnenie jej elasticity. Kolagén je totiž jednou z kľúčových stavebných bielkovín. Má na starosti nielen pružnosť a vypnutosť pokožky, ale aj odolnosť kĺbov, kostí či tkanív. Problém je, že ho časom naše telo nestíha vyrábať tak veľa, ako potrebujeme. “Starnutie kože sa prejaví úbytkom podkožného tukového tkaniva, stenčenou väzivovou vrstvou kože a stratou pružnosti kože. Koža sa stáva voľnou, tenkou, ochabnutou, zriasiteľnou a ľahko zraniteľnou, presvitajú krvné cievy, tvoria sa pigmentové škvrny. Znižuje sa činnosť žliaz a koža sa stáva suchou,” vysvetľuje skúsená odborníčka v dermatológii, MUDr. Jana Molčanová.

Už v mladom veku je teda namieste začať sa o seba starať: dopriať si zdravšie stravovanie, vylúčiť fajčenie, ponocovanie, nadmerné opaľovanie sa. A zaradiť do výživy aj kolagénové hydrolyzáty vyrobené z vedľajších produktov dobytka alebo rýb. “V prevencii starnutia kože má najväčší význam dôsledná ochrana pred slnečným žiarením (najmä UV-A), užívanie kolagénu, betakaroténu, vitamínov sk. C, E, D, resveratrolu, kyseliny listovej a pantoténovej a samozrejme adekvátne vonkajšie ošetrovanie kože,” odporúča doktorka Molčanová.

Hydrolyzovaný kolagén rôznych značiek sa dá kúpiť jednoducho – ale ktorý je ten správny? Pri výbere sa zamerajte na to, odkiaľ kolagén pochádza, akou metódou ho výrobca štiepi, a tiež na to, čo presne obsahuje. Najúčinnejšie sú tie kolagény, ktoré sú 100% čisté a štiepené šetrne, aby výsledné peptidy mali zachovanú štruktúru helisy a tým pádom si udržali svoju bioaktivitu – vstrebateľnosť v tele.

Inca Collagen

Česká značka Inca Collagen napríklad vsadila na špecifickú enzymatickú hydrolýzu, pri ktorej vznikajú homogénne mikročastice – peptidy schopné preniknúť do organizmu človeka. Telo s nimi potom narába ako s vlastným kolagénom, pretože pozná ich štruktúru a môže si zostaviť nové molekuly kolagénu. Nejde to však na počkanie, kolagén je potrebné užívať dlhodobo. V prípade Inca Collagen ide o morský kolagén, ktorý sa vyznačuje vysokou čistotou častíc a výhodou je aj jeho stopercentná čistota. Nie je dochutený, je vo forme prášku a stačí ho rozmiešať spolu s vodou a vypiť. Môže sa pochváliť aj certifikátmi bioaktivity.

Pri dlhodobom užívaní takéhoto kvalitného výživového doplnku môžete spozorovať:

● spevnenie pleti,
● lepšiu elasticitu,
● zvýšenú hydratáciu,
● menej drobných vrások,
● zjemnenie hlbokých vrások.

A okrem toho celkovo krajšiu, žiarivejšiu a zdravšiu pleť. Pomôže aj eliminovať pigmentové škvrny, podporiť regeneráciu po akné, zjednotiť tón pleti. Inca Collagen je na trhu už viac než osem rokov a ako prvý morský kolagén má v Česku a na Slovensku nespočetné množstvo spokojných zákazníkov:

“Mne moc pomohol Inca Collagen s pletou. Mám menej vrások a kolená, ktoré občas boleli, už vôbec nebolia. Všimla som si, že mám lepšie vlasy aj nechty.” Andrea Šprláková

“Mám jasnejšiu a napnutejšiu pleť, menej vrások i ostatných nedokonalostí,” Paula Rovná

Doprajte vašej pleti instantnú mladosť s Inca Collagen. Nezabudnite však, že krásna pružná pleť, to je aj odmena za zdravý životný štýl, ochranu pred slnečným žiarením a dostatok spánku.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne