13.9 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

V zdravotnom stredisku Tbiliská v Rači budú mať konečne nový bankomat (aktualizované)

Najčítanejšie

Poslanci na svojom zasadnutí na zastupiteľstve v utorok 26. septembra 2023 jednohlasne odsúhlasili umiestnenie bankomatu pri bufete nachádzajúcom sa na prízemí v trakte „A“ v priestoroch Zdravotného strediska na Tbiliskej ulici 6 v Rači.

Aktualizácia 13.11.2023: Banka odstúpila od zmluvy a bankomat v Rači pri zdravotnom stredisku Tbiliská nakoniec z bezpečnostných dôvodov neumiestni. Informovala o tom kontrolórka MČ Rača Ingrid Vanerková na zastupiteľstve 7.11.2023.

Vyhoveli tak žiadosti banky.365 z 10. augusta tohto roka na prenájom tohto priestoru na dobu neurčitú za sumu 1440 eur ročne, ako prípad osobitného zreteľa v zmysle § 9a ods. 9 písm. c) zákona SNR č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov.

„Za 365.bank potvrdzujeme informáciu, že v Rači na Tbiliskej ulici plánujeme inštalovať nový bankomat a predpokladáme, že inštaláciu sa nám podarí zrealizovať do konca tohto kalendárneho roka. V okolí zdravotného strediska dlhodobo chýbala ľuďom táto banková služba, preto sme sa rozhodli náš v poradí 189. bankomat umiestniť práve v tejto lokalite,“ uviedla pre Račiansky Večerník Linda Valko Gáliková, hovorkyňa 365.bank a doplnila:

„Všetky bankomaty 365-ky sú vybavené bezkontaktnou technológiou, pri ich použití stačí priložiť platobnú kartu k čítačke a zadať PIN ku karte. Výhodou tejto technológie je, že klienti môžu použiť namiesto karty aj mobil alebo hodinky a získať hotovosť alebo zistiť stav prostriedkov na účte touto rýchlou, pohodlnou a bezpečnou cestou“.

Nájomca samozrejme mestskej časti uhradí aj prevádzkové náklady za energie a služby spojené s užívaním predmetu nájmu. Podľa predloženého materiálu na zastupiteľstve, bankomat bude umiestnený v nebytovom priestore, prístupný z exteriéru a zaberal by plochu o výmere 2 m2. Banka zabezpečí inštaláciu a prevádzku bankomatu s elektronickým zabezpečovacím systémom.

Návštevníci zdravotného strediska tak už nebudú musieť chodiť do bankomatu až k supermarketu Billa na Rustaveliho ulicu.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne