21 C
Bratislava
sobota, 18. mája 2024

Vinylová či plávajúca podlaha? Toto sú ich najsilnejšie zbrane

Najčítanejšie

Rozmýšľate nad tým, aká podlaha by sa ideálne hodila do vašich priestorov? My vám dnes predstavíme jej dve najčastejšie prevedenia.

Plávajúce a vinylové podlahy sú tými najviac populárnymi v našich končinách. Každá z nich disponuje vlastnými špecifikami. Ktorá sa bude hodiť práve vám?

Plávajúca podlaha aj s akustickou izoláciou

Tento typ podlahy nesie pre mnohých trochu komický názov. Prečo teda plávajúca podlaha? Tento typ podlahovej krytiny sa totižto voľne položí na podklad. Zabudnite na pevné spájanie s klincami či iným upevňovacím materiálom. Dôležitá je ale podložka, ktorá sa bude nachádzať medzi podlahovou krytinou a samotným podkladom (samoivelačná stierka či betón). Jej nášlapná vrstva môže byť viac menej z čohokoľvek, vhodné je drevo, betón, korok, dlažba či laminátové dosky. Ide o bežnú voľbu vo väčšine vykurovaných stavieb, kde využijete jej dobré vlastnosti pri tepelnej izolácii konštrukcie. Výhodou je aj tlmenie hluku v stropných konštrukciách, kde potrebujeme dosiahnuť akustickú izoláciu.

Multifunkčná vinylová podlaha

Druhou možnosťou je vinylová podlaha. Ide o taký druh podláh, ktorý sa vyrába zo syntetických materiálov. Najčastejšie ide o PVC vinyl, sklenené vlákna a zmäkčovadlá. Jej hlavnou zbraňou oproti konkurencii je vysoká odolnosť, keďže sa skladá z viacerých vrstiev so silným jadrom. To všetko zaistí pohodlnú chôdzu. Hlavnými dôvodmi na jej výber je napríklad už spomenutá odolnosť. Jej využitie je veľmi flexibilné, hodiť sa bude do komerčných priestorov, ale aj bytového interiéru. Dostane sa vám prepracovaného dizajnu a elegancie, hlavne pri imitáciách prírodných materiálov. Často kopírujú moderné trendy, problémy teda nenastávajú pri možnostiach z pohľadu designov, vzorov aj farieb. Imitácie kameňa, dlažby, korku či dreva sú mimoriadne populárne aj v našich končinách. Zabudnúť ale nemôžeme ani na antistatické vlastnosti, opraviteľnosť, ľahkú údržbu či priaznivé vlastnosti smerom k alergikom či domácim zvieratám.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne