20.5 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Starosta Rače Michal Drotován diskutoval v televízii TA3 o parkovacej politike

Najčítanejšie

O parkovacej politike, cyklotrasách, či parkovaní na chodníkoch diskutovali v piatok 10. novembra s moderátorkou Dianou Štrusovou v televízii TA3 v relácii Pozrime sa na to primátor hlavného mesta Matúš Vallo, starosta Rače Michal Drotován, motoristický novinár Alex Štefuca a splnomocnenec pre parkovaciu politiku Peter Herceg.

V Rači majú parkovaciu politiku v miestnej časti Krasňany, v ostatných zónach zatiaľ nie. „Krasňany bola jedna z pilotných zón, patrí medzi zóny, ktoré sú najdlhšie zavedené. My sme boli jediná zóna, ktorá nemala prechodné obdobie, šli sme rovno do toho magistrátneho systému. Čo sa týka obyvateľov Krásňan, tak väčšina ľudí je spokojná, samozrejme vždy sú nejaký ľudia nespokojní, sú to väčšinou majitelia viacerých áut. (…) Ja si chodím niekedy večer pozrieť Krasňany, okolo desiatej večer a vždy sú nejaké voľné miesta. Samozrejme nie vždy pred tým domom, kde človek býva (…), napríklad na Peknej ceste štandardne parkovacie miesta sú vždy voľné,“ uviedol v úvode relácie starosta Rače Michal Drotován a dodal:

„Ľudia na začiatku reagovali samozrejme búrlivo, keďže nejaký čas trvá samozrejme aj to maľovanie, bola to prvá zóna, teraz si už ľudia viac zvykli po Bratislave. Väčšina ľudí je spokojná, samozrejme niektorí ľudia neverili, že to bude fungovať, niekomu sa zdala vysoká suma aj 39 eur, čo pre mňa je dosť trochu zvláštne, pretože 39 eur zaplatíte napríklad za jednu plnú nádrž na daniach štátu… Pre seniorov, viacdetné rodiny a pre ZŤP sme ako mestská časť dali vratku, to znamená že im vraciame 100% z prvej parkovacej karty…,“ uviedol Michal Drotován.

Pozrite si záznam z celej diskusie:

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne