13.9 C
Bratislava
sobota, 4. mája 2024

ZOO Bratislava: Výbeh vlkov vyčistí 50 dobrovoľníkov

Najčítanejšie

V stredu, 15. novembra, príde do ZOO Bratislava približne 50 firemných dobrovoľníkov pomôcť s čistiacimi prácami vo vlčom výbehu. Je to jedinečná príležitosť odstrániť náletové dreviny či skontrolovať prístrešky pre vlky. Určite to bude nezabudnuteľné doobedie aj pre dobrovoľníkov, pretože byť vo výbehu, ktorý obývali vlky, sa v zoo nenaskytne každý deň. Bez pomoci dobrovoľníkov, by čistenie výbehu trvalo zamestnancom zoo približne 7 až 10 dní.

Výbeh vlkov v lesnej časti ZOO Bratislava bol otvorený v roku 2017 a obývalo ho spolu 6 jedincov. Koncom októbra vo vysokom veku uhynul posledný vlk. Vo výbehu sa preto chystá veľké jesenné upratovanie, pretože začiatkom januára plánuje zoo priviezť novú vlčiu svorku z Holandska.

„Chov vlka eurázijského (Canis lupus lupus) je v rámci európskych zoologických záhrad riadený koordinátorom chovu. Práve na základe jeho odporúčania môžeme do zoo doviezť novú, 5-člennú svorku z holandského DierenPark v Amersfoorte,“ vysvetľuje zoologička Magdaléna Hadová.

Od vzniku ZOO Bratislava bol vlk eurázijský súčasťou kolekcie zvierat až do začiatku 80-tych rokov. Vtedy bol pôvodný výbeh vlkov odstránený pre výstavbu kanalizačného zberača a diaľničnej prípojky. Chov vlkov eurázijských bol obnovený v roku 2006 a trvá až do súčasnosti.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne