19.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

V Rači sa súťažilo, vianočná kapustnica rozvoniavala pred Nemeckým kultúrnym domom

Najčítanejšie

Historicky prvý ročník súťaže vo varení vianočnej kapustnice v Rači sa uskutočnil v sobotu 9. decembra v rámci podujatia „Vianoce s vinármi“ pred Nemeckým kultúrnym domom.

V tomto úvodnom ročníku súťažilo šesť družstiev. Porotu tvoril jej predseda Peter Semanco, prednosta miestneho úradu, členka Račianskeho vinohradníckeho spolku Kornélia Matulová Plachá a profesionálni kuchári Ivan Vladár a pán Turenič.

„Táto porota hodnotila navarené kapustnice, mali to ťažké, priznám sa, keď som ich chvíľu počúval, veľmi ťažko vyberali víťaznú kapustnicu,“ zdôveril sa počas slávnostného vyhlasovania výsledkov predseda Račianskeho vinohradníckeho spolku Rastislav Kollár.

Na prvom mieste skončilo družstvo Račianski čerti, na druhom družstvo Pepaluma (Peťo, Paťo, Lucia, Mária) a na peknom treťom mieste sa umiestnil tím Szekopáci. Ceny do prvého ročníka súťaže venovala mestská časť Rača, Račiansky vinohradnícky spolok a Nelka Plachá.

„Hodnotilo sa veľmi dobre – ja som sa aj najedol,“ zhodnotil úsmevne predseda poroty Peter Semanco a doplnil: „Hodnotili sme šesť kapustníc, hodnotili sme farbu, hustotu, korenie a hlavne kyslosť, keďže podľa nás kapusta by mala mať správnu kyslosť,“ uviedol prednosta miestneho úradu Bratislava-Rača.

Súťaže sa zúčastnilo i družstvo Vajnorského vinohradníckeho spolku – Via Vitis, keďže Vajnory sú najbližší sused Račanov. „Sme radi, že medzi Vajnorami a Račou sú takéto dobré susedské vzťahy a veríme, že aj touto akciou sa iba utužia a budú prospešné obidvom stranám a možno si z nás zoberú príklad aj iné susediace „dediny“. Nech zvíťazia tí najlepší, veď k dobrému vínku patrí aj dobré jedlo!!!,“ povedal pre Račiansky Večerník Milan Kodnár, predseda občianskeho združenia Via Vitis.
> Čítaj viac

Pozrite si krátke video zo súťaže:

Pozrite si vyhlasovanie víťazov:

Vinár Karol Križanovič okrem vinárskeho, predstavil i rezbárske umenie:

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne