11.6 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Bratislavská župa zabezpečuje zimnú údržbu vo vlastnej réžii. Tento rok už aj s novými vozidlami

Najčítanejšie

Správca regionálnych komunikácií Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (SC BSK) má okrem rekonštrukcií ciest na starosti aj zimnú údržbu. Tá sa oficiálne začala 1. decembra 2023 a končí 1. apríla 2024. Cesty budú upravované podľa potreby, v závislosti na počasí.

„Posledné roky nielenže vo veľkej miere revitalizujeme regionálne cesty, ale zmodernizovali sme aj vozidlový park na ich údržbu. Nakúpili sme nové mechanizmy a k nim aj univerzálne výmenné nadstavby s podvozkami 4X4, ktoré majú celoročné využitie. A tak ako po iné roky, aj v tejto sezóne zabezpečuje zimnú údržbu náš správca župných komunikácií vo vlastnej réžii,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Počas zimnej údržby zabezpečuje SC BSK posyp vozoviek, odstraňovanie snehu z vozovky či cestných prekážok, ďalej službu a pohotovosť, zimné značenie a ochranu pred závejmi ako aj čistenie ciest po zimnej údržbe.

Prioritne sú udržiavané hlavné ťahy, cesty využívané autobusovou dopravou, horské úseky a úseky s nebezpečenstvom tvorenia závejov, snehových jazykov a námrazy.

Na štyroch strediskách v Bratislave, Senci, Pezinku a Malackách má správca pre túto zimnú sezónu nachystaných 1.560 ton posypovej soli, 26.750 litrov SOLMAGU L (chlorid horečnatý) a 500 ton drveného kameniva dolomit f 4/8.

V tejto sezóne bude SC BSK udržiavať 514 km ciest II. a III. triedy a 78 km ciest I. triedy pre Slovenskú správu ciest. Predpokladaný rozpočet je približne 1 až 1,3 milióna eur.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne