23.5 C
Bratislava
nedeľa, 5. mája 2024

RTVS pozýva na sledovanie špeciálnej diskusnej relácie „Ako ďalej, RTVS?“

Najčítanejšie

RTVS pripravila špeciálnu diskusnú reláciu „Ako ďalej, RTVS?“, ktorú odvysiela už tento utorok 16. januára naživo o 20.20 h v spravodajskej RTVS :24 a v Rádiu Slovensko.

Moderátorka Marta Jančkárová sa spolu so svojimi hosťami bude venovať téme financovania RTVS, plánu rozdelenia telerozhlasu na televíziu a rozhlas, ako aj budúcnosti verejnoprávnych médií.

Do relácie prijali pozvanie generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj, predseda Výboru pre kultúru a médiá NR SR Roman Michelko (SNS), podpredsedníčka Výboru pre kultúru a médiá NR SR Zora Jaurová (PS) a člen Výboru pre kultúru a médiá NR SR Dušan Jarjabek (SMER – SD).

V repríze bude diskusná relácia „Ako ďalej, RTVS“ odvysielaná na Jednotke v utorok 16. januára o 22.05 h, v spravodajskej RTVS :24 v stredu 17. januára o 9.20 h a na Dvojke vo štvrtok 18. januára o 22.00 h.

RTVS bude dostávať zo štátneho rozpočtu príspevok vo výške najmenej 0,12 percenta hrubého domáceho produktu (HDP). Zníženie pôvodného príspevku vo výške 0,17 percenta z HDP je súčasťou takzvaného konsolidačného balíčka, ktorý poslanci schválili na decembrovom zasadnutí parlamentu a mal by priniesť štátnemu rozpočtu približne 54,8 miliónov eur.

Poslanci schválili aj návrh na prípadné dofinancovanie RTVS v prípade, že by bola objektívne ohrozená finančná a vnútorná stabilita telerozhlasu.

V rámci verejnej diskusie rezonuje aj téma zmien vo verejnoprávnom médiu, prípadne otázka jeho rozdelenia, pričom podľa vyjadrenia predsedu Výboru pre kultúru a médiá NR SR Romana Michelka by chcel predseda SNS Andrej Danko ešte vo februári predložiť zákon, ktorý sa bude tejto témy týkať.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne