13.9 C
Bratislava
štvrtok, 2. mája 2024

Magistrát pokračuje v prácach na Legionárskej, Dunajskej a Kazanskej, kde onedlho ožijú ďalšie Živé miesta

Najčítanejšie

Primátor Hlavného mesta Matúš Vallo na sociálnej sieti zverejnil plány pokračovania skrášľovacích prác mestských parkov. „V parčíku na Legionárskej v súčasnosti realizujeme terénne úpravy, dopĺňame výsadbu a finalizujeme pešie chodníky, ako aj doplnenie osvetlenia, multifunkčného ihriska a mobiliáru vrátane bratislavských lavičiek. V rámci prác sme vytvorili viacero vstupov do parčíku, dokončujeme sieť parkových chodníkov a spevnených plôch pri vstupoch, rovnako dokončujeme aj oplotený výbeh pre psy, rozšírili sme priestor na čakanie za zastávkou MHD a tiež opravili chodník od Kmeťovho námestia popri internáte. Paralelne s Radlinského ulicou tiež pribudol drevený palubový chodník tak, aby sme ochránili koreňové sústavy existujúcich vzrastlých stromov. Viac sa dozviete > tu.

Viacerými zmenami prešiel aj Park na Dunajskej, kde aktuálne prebiehajú dokončovacie práce. V parkovej časti sme obnovili chodníky, čierny asfalt sme vymenili za biely betón a rozšírili sme záhony s kríkmi, stromami, trvalkami a trávnikom. V zadnej časti sú umiestnené nové herné prvky, pieskovisko, šmykľavka a novinkou je aj vodný herný prvok s vodozádržnou funkciou. Nechýbajú ani nové lavičky, smetné koše, osvetlenie, ako aj doplnené cyklostojany. Viac o hravom parčíku sa dozviete > tu.

Meníme aj dlhodobo zanedbanú verejnú plochu na križovatke Kazanskej a Čiernovodskej ulice. Odstránili sme tu pôvodné betónové plochy, položili vodorovné rozvody a začali s prípravami pre osvetlenie a ďalšiu infraštruktúru. V nasledujúcich týždňoch začneme s realizáciou spevnenej, betónovej plochy pred zdravotným strediskom, pozdĺž ktorej pribudne plocha zo zatrávňovacích dlaždíc, realizovať budeme aj mlatový povrch v časti za zastávkou a doplníme asfaltový chodník popri zdravotnom stredisku od Bebravskej ulice. Následne pribudne osvetlenie a po dokončení terénnych úprav a realizácii spevnených plôch aj mobiliár. Viac o projekte sa dozviete > tu,“ uviedol Matúš Vallo.

Projekty vznikajú vďaka Metropolitný inštitút Bratislavy v rámci Programu obnovy verejných priestorov Živé miesta www.zivemiesta.sk.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne