11.7 C
Bratislava
sobota, 4. mája 2024

Na Kolibe umiestnili na Bellovej ulici vysielač – základňovú stanicu elektronickej komunikačnej siete

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Bratislava Nové-Mesto Matúš Čupka zverejnil na sociálnej sieti stanovisko k vysielaču umiestnenému na Bellovej ulici. „Vzhľadom na to, že žiadateľ splnil všetky podmienky, náš stavebný úrad musel vydať stavebné povolenie na konštrukciu vysielača – základňovú stanicu elektronickej komunikačnej siete na Bellovej ulici spolu so zázemím vo forme technického kontajnera.

Stavebné povolenie z januára tohto roku je vydané na základe právoplatného územného rozhodnutia, ktoré vydalo bývalé vedenie miestneho úradu ešte v roku 2013. V mimo-odvolacom konaní však účastníci konania vyjadrili svoje námietky voči tomuto rozhodnutiu. Ich námietky zahŕňali obavy o ohrozenie verejného záujmu a potenciálne nepriaznivé účinky elektromagnetického žiarenia na ľudí a životné prostredie.

V súlade s právnymi predpismi a vzhľadom na splnenie podmienok, ktoré určuje stavebný zákon, sme vydali stavebné povolenie na výstavbu samotnej konštrukcie vysielača. Posúdenie žiaričov však zostáva v pôsobnosti Ministerstva dopravy SR, Útvaru vedúceho hygienika rezortu a oddelenia oblastného hygienika.

Toto rozhodnutie zároveň pomôže mestskej časti vyhnúť sa hroziacemu súdnemu sporu nakoľko proces vydania stavebného povolenia ku konštrukcie trvá neúmerne dlho. Ako mestská časť poskytneme plnú súčinnosť štátnym orgánom, ktoré by prípadne v budúcnosti skúmali dopad zariadení vysielača na kvalitu života obyvateľov Koliby,“ uviedol Matúš Čupka.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne