20.5 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Michal Feik informuje o príprave rekonštrukcie Kultúrneho strediska Žarnovická v Rači

Najčítanejšie

Poslanec mestskej časti Bratislava-Rača pravidelne informuje vo svojej skupine „Račianska INFOBANKA (správy, podujatia, podnety)“ na sociálnej sieti Facebook o aktivitách v mestskej časti Bratislava-Rača.

Príprava na rekonštrukciu napreduje

„Mestská časť Bratislava-Rača v spolupráci s Metropolitným inštitútom Bratislavy a Hlavným mestom vyhlásili v roku 2021 architektonicko-urbanistickú súťaž, ktorej predmetom bola obnova kultúrneho strediska a knižnice na Žarnovickej ulici. V súťaži sa presadil kolektív young.s architekti.

Po vyše dvoch rokoch nastal v príprave projektu posun

Podľa víťazného návrhu bude centrum pozostávať z knižnice, komunitného centra a novej spoločenskej sály pre 160 ľudí. Spolu s existujúcou trafostanicou tieto časti vytvoria menší dvor, ktorého vznik považuje porota za ideálny pre konanie exteriérových akcií. Parter bude priestupný, čím sa dobre posilní prepojenie jednotlivých častí Rače. Podľa názoru poroty by mal tento návrh najviac zodpovedať potrebám a nárokom investora.

Koncept je založený na rešpektovaní pôvodnej figúry kultúrneho domu a prístavbe novostavby spoločenskej sály. V pôvodnom objekte sa bude nachádzať knižnica, besedná miestnosť a kaviareň na prvom podlaží, na druhom by mali byť flexibilné klubovne či spoločenský priestor pre detské krúžky alebo pre seniorov, spoločne s vedením centra. Cieľom odsadenia spoločenskej sály je umožnenie autonómneho programu. Objekty budú prepojené spojovacím krčkom – foyer. To umožňuje organizáciu menších výstav.

Čo sa týka verejných priestorov, okrem nástupného priestoru a dvora sa navrhuje ponechanie borovicového hájika na severozápadnej strane pozemku a zriadenie detského ihriska. Pôvodný amfiteáter sa odstráni,“ uviedol Michal Feik.

Viac sa dočítate > tu

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne