16.3 C
Bratislava
piatok, 26. júla 2024

Nové električky už sú v uliciach

Najčítanejšie

Primátor Matúš Vallo informoval, že „v skvalitňovaní a modernizácii bratislavskej MHD pokračujeme aj naďalej. Dopravný podnik Bratislava po nových megatrolejbusoch postupne nasadzuje do premávky aj najnovšie nízkopodlažné električky.

Najskôr museli podstúpiť homologizačné skúšky, počas ktorých sme testovali napríklad nový brzdiaci systém, klimatizáciu, jednoducho každú časť električky, ktorá je odlišná od predošlej verzie. Celkovo ich postupne pribudne 30, z toho 20 jednosmerných a 10 obojsmerných.

A v čom sa teda nová bratislavská električka líši od jej predchodkýň? Má nové vonkajšie plnofarebné displeje, priestrannejšie usporiadanie sedadiel s novými opierkami pre stojacich cestujúcich, sedadlá s označením pre zdravotne znevýhodnených cestujúcich, seniorov a matky a modernizované predné a zadné čelo s čiernym vnútrom LED svetlometov.

Prvé dve nové električky vozia Bratislavčanky a Bratislavčanov na linke 9 z Karlovej Vsi do Ružinova. Električky boli financované z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra“.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne