14.8 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

Základná škola Bieloruská má už zrekonštruované, moderné a predovšetkým bezpečné telocvične

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Podunajské Biskupice Roman Lamoš, informoval, že „veľká vec sa podarila. Máme za sebou zatiaľ najväčšiu investíciu tohto volebného obdobia a dovolím si tvrdiť, že jednu z najvýznamnejších vôbec za posledných niekoľko rokov. Základná škola Bieloruská má zrekonštruované, moderné a predovšetkým bezpečné telocvične.

Keď som nastupoval do funkcie starostu, preberal som Podunajské Biskupice v stave, kedy aj v oblasti školskej infraštruktúry značne zaostávali za okolitými mestskými časťami. Naša priorita bola jasná – zastaviť to a krok po kroku vrátiť Biskupice medzi moderné mestské časti. Ten investičný dlh je naozaj obrovský, bude to stáť veľa zdrojov a roboty, kým to dostaneme na úroveň 21. storočia, ale sme na to pripravení.

Rekonštrukciou oboch telocviční (ako aj malej haly, ktorá sa doteraz využívala ako náraďovňa) máme za sebou prvý z týchto krokov. Dnes sme ich oficiálne odovzdali do užívania. Od októbra, kedy sa rekonštrukcia začala, sa športové haly v našej „Bielke“ zmenili na nepoznanie:

• Opravili sme strechu telocvične, ktorá bola v zlom stave a zatekalo cez ňu.
• Osadili sme novú kvalitnú palubovku a vyznačili čiary pre niekoľko športov.
• Vymenili sme basketbalové koše (a zvýšili ich počet zo 4 na 6), pričom výška košov vo veľkej telocvični sa dá nastaviť podľa potreby žiakov.
• Vymenili sme všetky rebriny a konštrukciu na volejbalovú sieť.
• Pribudli nové vysoké mantinely a ochranné siete na okná.
• V telocvičniach sme vymenili aj radiátory a urobili opatrenia, aby nedochádzalo k zbytočným únikom tepla.
• Zrekonštruovali sme aj malú halu, bývalú náraďovňu, v ktorej bude po novom zriadená posilňovňa.

Veľmi sa teším, že žiaci z Bieloruskej dostali konečne dôstojné priestory, v ktorých sa budú môcť venovať aktívnemu pohybu a rozvíjať svoj talent. A my sa pomaly presúvame ďalej – čaká nás ďalšia robota. Ale o tom viac už čoskoro,“ uviedol Roman Lamoš.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne