19.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Na Kuchajde pribudla Vŕba biela, dar od ukrajinskej komunity

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Nové mesto Matúš Čupka informuje: „Naša mestská časť je domovom pre mnohé národnostné menšiny. Medzi tie najpočetnejšie patrí práve ukrajinská menšina, s ktorou sme v sobotu na brehu Kuchajdy zasadili Strom vďaky.

Darovaním vŕby bielej sa ukrajinská komunita rozhodla odvďačiť Slovensku za prijatie a pomoc v čase núdze. Po vypuknutí konfliktu mnoho Ukrajincov a Ukrajiniek našlo útočisko práve v našej krajine, našom meste a v našej mestskej časti.

Obyvatelia a obyvateľky nášho Nového Mesta sa vtedy spojili, aby poskytli pomoc. Mnohí otvorili svoje domovy utečencom, darovali materiálnu pomoc a dobrovoľne sa zapojili do pomoci. V Novom Meste vznikol aj Ukrajinsko-slovenský dom SME SPOLU.

Sadenie vŕby na Kuchajde nevnímam iba ako akt poďakovania sa ukrajinského národa. Je to aj silné pripomenutie toho, že Novomešťania a Novomešťanky stoja za ukrajinskou komunitou. Som rád, že kolegovia zo životného prostredia na našom úrade vybrali práve typický ukrajinský strom.

Aj keď Ukrajincom a Ukrajinkám domov asi nikdy celkom nenahradíme, verím, že aj týmto gestom tu pre nich vytvoríme prostredie, v ktorom sa u nás budú môcť cítiť ako doma. Ďakujem za tento akt vďaky, ktorý bude pripomínať vzájomnú spolupatričnosť oboch národov. Za pomoc pri sadení stromu ďakujem aj nášmu EKO Podniku,“ uviedol Matúš Čupka.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne