19.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Na Rendezi v Rači vzniká nové námestie

Najčítanejšie

Poslanec miestneho zastupiteľstva v Rači Michal Feik informuje: „História miestnej časti Východné (alebo aj Rendez) je úzko spätá s vývojom železničnej dopravy v oblasti. Jeho história siaha až do konca 19. storočia, kedy vznikol príkaz na výkup pozemkov za účelom vybudovania nákladnej stanice, depa pre lokomotívy a domčekov pre železničiarov.

Priznám sa, že k tejto lokalite mám veľmi srdečný vzťah a to najmä vďaka železničnému múzeu. Veľmi sa teším, že ešte donedávna zabudnutá miestna časť získava na atraktivite.
Jedným z projektov, ktorý realizuje v tomto území naša mestská časť Bratislava-Rača, je rekonštrukcia námestia na Dopravnej ulici.

Po dokončení projektu bude zastávka MHD umiestnená vodorovne s vozovkou, bude tam lepšie zázemie pre chodcov, lavičky, koše, stojany na bicykle a aj nové stromy,“ uviedol Michal Feik.

„Rekonštrukcia spočíva vo vytvorení miestnej cesty celkovej dĺžky 58,74 m a šírky 6,0 m. Na miestnu cestu je celkovo napojených 13 ks kolmých parkovacích miest rozmeru 5,50 x 2,50 m a na jednom mieste 6 stojanov na bicykel. Vo zvyšnej časti plochy bude vytvorená plocha námestia s lavičkami a s novou výsadbou. Konštrukcia spevnených plôch je navrhnutá v mieste miestnej cesty a parkovacích miest z asfaltovej vozovky, vyvýšená časť námestia je z betónovej dlažby, autobusový záliv je z cementobetónového jednovrstvového krytu.

Súčasťou projektu je riešené aj odvodnenie povrchových a podzemných dažďových vôd. Odvodnenie parkoviska a miestnej cesty je riešené pomocou dvoch uličných vpustí, pomocou ktorých budú povrchové a podpovrchové dažďové vody odvádzané cez odlučovač ropných látok do vsakovacích zariadení na pozemku investora. Vyvýšená plocha námestia bude vyspádovaná do dvoch uličných vpustí s napojením do vsakovacích zariadení na pozemku investora,“ uvádza web Bratislavskykraj.sk.

vizualizácia MČ Rača (zdroj: FB/Michal FEIK)

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne