20.5 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Martin Chren: Aj veľké veci musia začať v malom

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren informuje: „Ružinov je úžasné miesto pre život pre mladých ľudí, rodiny s deťmi, aj pre seniorov. Máme u nás takmer všetko – zeleň, parky, perfektnú polohu, blízko do centra, občiansku vybavenosť, jazerá… aj preto sme najobľúbenejším mestom na Slovensku – aspoň podľa toho, že u nás pribúda a sťahuje sa k nám najviac ľudí zo všetkých miest a obcí v krajine.

Jednu vec u nás teda ale takmer nemáme – a tou sú kopce. Príroda nám nadelila rovinu ako v Amsterdame, čo je fajn, ale keď teda náhodou máme sneh, deti sa nemajú kde sánkovať.
Jeden umelý kopec majú v parku na Ostredkoch, a okrem toho, že vo výške druhého poschodia tvorí asi najvyššie položený bod Ružinova, tak je naozaj obľúbený po celý rok.

A tak sme hľadali miesto, kde by sme mohli do našich detských ihrísk zakomponovať ďalší umelý kopec – aj pre prípadné sánkovanie v zime, aj ako takú zaujímavosť. A príležitosť sa ukázala na Pošni, kde práve robíme drenážne úpravy na ihrisku Bachova, aby lepšie odtekala voda a netvorili sa mláky.

Podnet na umiestnenie kopca nám dodali priamo vaši miestni poslanci za Pošeň a rozprávali sme sa aj s viacerými z vás priamo na ihrisku. Odkopanou hlinou z opravy ihriska sme teda položili “základný kameň” budúceho sánkovacieho kopca.

Veľa zeminy máme “na sklade” aj po výstavbe dvoch nových škôl na Ostredkoch a na Štrkovci, takže materiál nám nechýba. Na kopci vo finále pribudne napríklad aj 7 metrov dlhá šmykľavka zapustená v teréne, takže šmýkať z neho sa bude dať po celý rok.

Vytvoriť taký kopec je však celá veda – a keďže zem musí “sadať”, musí sa ukladať na etapy po vrstvách a postupne, počas celého roka. Ako vždy vás preto musíme požiadať aj o trpezlivosť, ktorá sa potom, ako vždy, vyplatí,“ uviedol Martin Chren.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne