Počas víkendu jazdili po Bratislave pod vplyvom alkoholu aj kolobežkári, nielen motoristi

Polícia v Bratislavskom kraji informovala, že „cely policajného zaistenia sa v priebehu uplynulého víkendu zaplnili vodičmi motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Policajné hliadky po vykonaní dychových skúšok s pozitívnym výsledkom ukončili nebezpečné jazdy nielen vodičov motorových vozidiel ale aj kolobežkárov.

Policajti v priebehu včerajšieho večera na Hodonínskej ulici obmedzili na osobnej slobode vodiča vozidla zn. Mercedes, ktorý mal výsledok dychovej skúšky 1,69 promile. Ani nie hodinu po kontrole uvedeného vodiča s vozidlom, hliadka polície spozorovala to isté vozidlo, ktorého vodičom bola už iná osoba. U tohto vodiča bol kontrolou zistený pozitívny výsledok dychovej skúšky 1,23 promile.

S 1,40 promile v dychu jazdila 27-ročná vodička, ktorú na Staromestskej ulici kontrolovala hliadka dopravnej polície. Aj táto vodička bola obmedzená na osobnej slobode.

Ďalšia hliadka dopravnej polície zastavila 33-ročného vodiča, ktorý odmietol vykonať dychovú skúšku a taktiež sa odmietol podrobiť odberu krvi u lekára. Po lekárskom vyšetrení bol prevezený na policajný útvar a odtiaľ do cely policajného zaistenia.

V nedeľu krátko pred 10.00 hod na Ráztočnej ulici v Bratislave ohrozoval jazdou pod vplyvom alkoholu 45-ročný vodič vozidla zn. Škoda, ktorý mal výsledok dychovej skúšky 1,67 promile.

Za víkend bolo celkovo na území Bratislavského kraja zistených 11 trestných činov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Všetci vodiči sú riešení v tzv. ,,superrýchlom konaní“.

Pozitívne dychové skúšky účastníkov cestnej premávky doplnili aj kolobežkári jazdiaci pod vplyvom alkoholu. Tých odhalili dopravní policajti hliadkujúci v Starom Meste. Vodiči kolobežiek budú prejednaní správnym orgánom.

Opäť Vám pripomíname, že jazdou pod vplyvom alkoholu zbytočne riskujete a ohrozujete nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky. Nebezpečnou jazdou môžete spôsobiť aj majetkové škody, ku ktorým by nemuselo vôbec dôjsť. Preto ešte raz – v žiadnom prípade nejazdite pod vplyvom alkoholu!,“ uviedla polícia.

(fb)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu