19.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

V Sade Janka Kráľa čoskoro začne na mieste po bývalom erotickom salóne s prevádzkou kvalitné a dostupné bistro

Najčítanejšie

Primátor Matúš Vallo uviedol: „Národná kultúrna pamiatka, najstarší verejný park, obľúbené zelené miesto pre rodiny s deťmi a uprostred čo? Erotický masážny salón. V Sade Janka Kráľa to bol prinajmenšom poriadny bizár. Preto sme to zmenili a čoskoro tu začne s prevádzkou kvalitné a hlavne dostupné bistro fakt pre všetkých. Skrátka také, aké si Sad Janka Kráľa a hlavne všetci, ktorí ho navštevujú, zaslúžia.

Cieľ bol jasný, už keď sme budovu nočného klubu v Sade Janka Kráľa získali do vlastníctva – vrátiť jej funkciu a dôstojnosť, vrátiť ju ľuďom. Komplexne sme preto obnovili modernistický exteriér, na ktorom v 80. rokoch pracoval aj architekt Ferdinand Konček – od pôvodnej presklenej fasády s výhľadom na park až po fontánu, ktorá bude opäť funkčná. A potom sme v transparentnej súťaži vybrali nájomcu.

Keďže ide o Sad Janka Kráľa, v rámci súťaže sme sa, pochopiteľne, nesústredili len na výšku nájmu, ale kľúčovou pri rozhodovaní bola kvalita a tiež to, aby si tu skutočne každý, či už sú to rodiny s deťmi, seniorky a seniori, jednoducho každý mohol dovoliť dať si niečo dobré.

Od rána až do večera tu preto budú okrem štandardnej ponuky aj cenovo zvýhodnené produkty s fixnutými cenami, napríklad espresso za 1 € alebo bábovka za 1,90 €. A kedy sa bistro s názvom Ferdinand otvorí? Verím, že už v máji. Nájomca aktuálne pracuje na interiéri prevádzky od kuchyne až po lampy – pozrite sa na to vo vizualizáciách (víťazný koncept a vizualizácie: Wirtshaus s.r.o, GRAU architects).

Keď v roku 1774 začali s budovaním Sadu Janka Kráľa, išlo o niečo výnimočné. Nielenže tvorili park, ktorý bol unikátny exotickými stromami (nevysadili tu len lipky, aj keď mohli a bolo by to jednoduchšie a lacnejšie), ale hlavne vytvorili vôbec prvý verejný park v Strednej Európe. Výnimočný priestor pre všetkých. Je našou zodpovednosťou v tejto myšlienke pokračovať. Preto uprostred Sadu Janka Kráľa nebude viac erotický salón a preto nám záleží na tom, aby gastroprevádzka, ktorá tu bude fungovať, bola kvalitná a pre všetkých,“ uviedol Matúš Vallo.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne