11.7 C
Bratislava
sobota, 4. mája 2024

Aktuálne informácie – zmena dopravy na Vrakunskej a Popradskej ulici

Najčítanejšie

Mestská časť Podunajské Biskupice informuje: „Od soboty 2. marca bude na Vrakunskej, Popradskej a okolitých uliciach platiť dočasná zmena organizácie dopravy, ktorá súvisí s prebiehajúcimi prácami na modernizácii trakčnej infraštruktúry MHD.

𝐍𝐞𝐣𝐝𝐞 𝐨 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭 𝐦𝐞𝐬𝐭𝐬𝐤𝐞𝐣 𝐜̌𝐚𝐬𝐭𝐢, realizátorom je hlavné mesto a Dopravný podnik Bratislava. ‼️ Už v priebehu dnešného dňa sa začnú rozmiestňovať v dotknutej lokalite dočasné dopravné značky, ktoré budú usmerňovať osobnú dopravu a vyznačovať obchádzkovú trasu platiť začnú od soboty 2. marca (do nedele 10. marca).

Prosíme o ich rešpektovanie. Dôležitá informácia pre obyvateľov Geologickej ulice – 𝐧𝐚 𝐯𝐲́𝐣𝐚𝐳𝐝 𝐧𝐚 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐚𝐝𝐬𝐤𝐮́ 𝐮𝐥𝐢𝐜𝐮 bude možné využívať aj úsek cesty medzi Geologickou ulicou a benzínovou pumpou Shell – mestskej časti sa podarilo na čas dopravných obmedzení vyrokovať zobojsmernenie tohto úseku.

Verejná doprava bude na Vrakunskej a Popradskej premávať bez obmedzenia, osobná doprava bude v smere do centra z Vrakunskej v križovatke s Komárovskou odklonená 𝐜𝐞𝐳 𝐊𝐨𝐦𝐚́𝐫𝐨𝐯𝐬𝐤𝐮́, 𝐊𝐚𝐳𝐚𝐧𝐬𝐤𝐮́ 𝐚 𝐔𝐥𝐢𝐜𝐮 𝐬𝐯𝐨𝐫𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 (viď priložená mapka – obchádzková trasa vyznačená zelenou).

Obchádzková trasa sa týka len osobnej dopravy a len smeru do mesta, v smere z mesta obchádzka nie je.

  • 𝐙 𝐏𝐫𝐢𝐞𝐤𝐨𝐩𝐧𝐢́𝐜𝐤𝐞𝐣 𝐝𝐨 𝐕𝐫𝐚𝐤𝐮𝐧𝐬𝐤𝐞𝐣 sa bude dať odbočiť len doľava.
  • 𝐙 𝐆𝐞𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐤𝐞𝐣 bude možné ísť doľava v smere na Uzbeckú a rovno do Borekovej. Vjazd 𝐳 𝐕𝐫𝐚𝐤𝐮𝐧𝐬𝐤𝐞𝐣 𝐝𝐨 𝐁𝐨𝐫𝐞𝐤𝐨𝐯𝐞𝐣 bude možný len v smere z centra, prípadne z Geologickej.
  • 𝐕𝐣𝐚𝐳𝐝 𝐝𝐨 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐚𝐝𝐬𝐤𝐞𝐣 bude možný len z Ulice svornosti (resp. obyvatelia Geologickej cez benzínovú pumpu).Informácia o 𝐌𝐇𝐃: „Počas jarných prázdnin, v čase nižšieho dopytu, uskutočníme na Dolných Honoch napäťovú výluku. V termíne od 2. marca 2024 do 10. marca 2024 nasadíme na linky 42, 71 a 72 náhradné autobusy, ktoré budú premávať v pôvodných trasách spomínaných liniek.Vrakunská ulica v úseku Popradská – Komárovská bude v tom čase pre individuálnu automobilovú dopravu prejazdná iba v smere na Dolné hony, v smere do centra povedie obchádzka po Kazanskej ulici. Po tomto termíne budeme pokračovať v prácach bez obmedzenia cestnej premávky,” informuje Dopravný podnik Bratislava na svojej stránke www.dpb.sk.

    Zastávka MHD Priekopnícka (B) na Vrakunskej ulici v smere na Čiližskú bude počas jarných prázdnin pre stavebné práce dočasné presunutá o cca 200m. Linky 71, 72, 75 a N2 budú od začiatku nočnej premávky 1. marca 2024 do začiatku dennej premávky 11. marca 2024 zastavovať na dočasnej zastávke,“ uviedla mestská časť.

zdroj: FB/Podunajské Biskupice – oficiálna stránka mestskej časti

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne