17.1 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Parkovanie pred poštou na Čachtickej ulici trápi v Rači nielen seniorov

Najčítanejšie

Račianska poslankyňa Ing. Milada Dobrotková v rámci stretnutia poslancov s obyvateľmi Rače v I. volebnom obvode komunikovala s pán Alojzom Khandlom, ktorý ju požiadal o riešenie problému s parkovaním pred račianskou poštou, ktoré potom predložila mestskej časti ako poslankyňa v rámci interpelácií.

Alojz Khandl upozornil: „na parkovanie pri pošte, kde vodiči dostávajú „papuče“ a pokuty za krátkodobé parkovanie, lebo v týchto miestach nie sú vyznačené miesta na parkovanie. Navrhuje, aby bolo toto značenie urobené v prepojení Kubačova-Čachtická pri pošte, za poštou na komunikácii Kubačova.“ Dôchodcovia ponúkajú tiež súčinnosť vo vyhľadaní vhodných miest na vyznačenie parkovania.

Mestská časť v odpovedi na interpelácie uviedla: „Kubačova ulica je v správe Hl. m. SR Bratislavy, pričom magistrát na naše otázky ohľadom povolenia parkovania v blízkosti pošty doteraz odpovedal vždy negatívne. Spojnicu medzi Kubačovou a Čachtickou považujeme za chodník a zo skúseností z obdobia, kedy bolo v tomto úseku parkovanie ticho tolerované, považujeme za nebezpečné pre chodcov, ktorí idú na poštu pešo. V tejto chvíli je možné legálne parkovanie na Čachtickej ulici, Mudrochovej ulici alebo pri OC Račan,“ uviedla za mestská časť Bc. Daša Barteková, vedúca odd. Životného prostredia a dopravy.

Odpoveď poslankyňu neuspokojila: „Napriek tomu že je zavedenie parkovacej politiky v kompetencii hl.m.SR Bratislavy. Využila som svoju kompetenciu zástupkyne seniorov Rače v Rade primátora pre práva starších a zadala som všetky tri problémy ohľadne parkovania v Rači ako pripomienky k dopravnej situácii. Podobné pripomienky zadávala väčšina zástupcov seniorov v hore spomenutej rade. Keď budem mať viac informácií dám vám vedieť,“ uviedla pre Račiansky Večerník Milada Dobrotková, račianska poslankyňa a predsedníčka občianskeho združenia Jednota dôchodcov Slovenska, združená v Okresnej organizácii JDS Bratislava III.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne